Польща: Комісія із викриття впливів росії

Польща: Комісія із викриття впливів росії
331961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща: Комісія із викриття впливів росії

Інтернет-портал «Niezależna.PL» інформує, що правляча партія ПіС («Право і Справедливість») ініціює створення урядової комісії для вивчення російських впливів на внутрішню безпеку Польщі в 2007-2022 роках. Депутати Сейму від ПіС розробили проект статуту такої комісії, яка може розпочати свою діяльність в січні-лютому 2023 року. Метою комісії є інформування громадської думки, яким чином в момент агресії росії проти України виявилося, що Польща була на сто відсотків залежною від російських енергоносіїв.

Депутат Сейму Соболєвський підкреслив, що знаючи, якою ефективною є енергетична зброя в руках росіян, можна було передбачити, що вони (росіяни. – Ред.) матимуть практично необмежений вплив на Польщу – як у сфері суспільній, так і економічній.

«Питання лише в тому, – зазначив він, – чи ті, хто довів до такої ситуації, чинили це з глупоти чи за цим стояли далекосяжні цілі».

Урядова Комісія має складатися з 9 членів, призначених Сеймом, а на її чолі стоятиме голова, обраний членами комісії.

Комісія повинна проаналізувати урядові дії, створення, поширення та надання інформації третім особам, вплив на адміністративні рішення (мається на увазі вплив росії. – Ред.).

Також  досліджуватиметься прийняття шкідливих рішень, укладання угод чи використання публічних коштів.

Рішення, які входять до повноважень Комісії – скасування адміністративних постанов, виданих у результаті російських впливів, заборона використання функцій, пов’язаних із розпорядженням громадськими коштами строком до 10 років і заборона доступу до державних таємниць на 10 років. 

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

 Світлина: https://armyinform.com.ua/

Теги: Єжи Слоневський, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум,Позиція Польщі,Гримаси "русского міра",Niezalezna.PL,Strefy Wolnego Słowa, SWS, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео