МЗС Польщі: Очікуємо Президента ЗЕЛЕНСЬКОГО у Варшаві

МЗС Польщі: Очікуємо Президента ЗЕЛЕНСЬКОГО у Варшаві
374692 ПЕРЕГЛЯДІВ

МЗС Польщі: «Я думаю, що візит може відбутися незабаром»

– Я думаю, що найближчим часом президент України Володимир Зеленський може відвідати Варшаву. Звісно, ​​з міркувань безпеки ми не будемо цього заздалегідь оголошувати, – сказав заступник голови МЗС Павел Яблонський.

Яблонського в Radio Wnet запитали про можливість візиту президента України Володимира Зеленського до Варшави "Я думаю, що це станеться найближчим часом, але давайте не зациклюватися на фактах. Ми точно не будемо анонсувати цей візит, як зазвичай буває з візитами інших глав держав. У випадку президента Зеленського такого анонсу не буде з міркувань безпеки», – відповів заступник міністра. За його словами, між лідерами Польщі та України тривають дуже інтенсивні контакти.

Заступник глави МЗС підкреслив, що щодо майбутнього України та її післявоєнної відбудови триває дуже жвава дискусія як за участю польської та української влади, так і за участю міжнародних організацій та фінансових установ, таких як Світовий банк, Міжнародний валютний фонд та Група G7. «Ці переговори тривають – поки можна сказати, що вони теоретичні, але вони дуже важливі. Створюється певна система, на основі якої буде функціонувати цей механізм, який іноді називають планом Маршалла для України», – зазначив Яблонський.

На запитання, чи готують польські компанії до участі у відбудові України, заступник глави МЗС відповів, що польські компанії дуже зацікавлені в участі в цьому процесі.

«Зустрічі відбуваються регулярно, кілька сотень компаній вже звернулися до створеної нами платформи співпраці, де відбувається обмін інформацією», - додав він.

 

«Триває робота над польсько-українським договором, який запровадить двосторонні привілеї (...), щоб польські компанії та громадяни мали привілеї в Україні», – також сказав Яблонський. Він додав, що очікує завершення роботи над договором у найближчі місяці.

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Niezalezna.PL, SWS, Польща й Україна: реалії і перспективи, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео