І в Данії ми волонтеримо для рідної України

І в Данії ми волонтеримо для рідної України
175427 ПЕРЕГЛЯДІВ

Волонтерством зараз нікого не здивуєш, але хочемо поділитись з вами новинами про те, як це проходить в Данії.

Нещодавно до угрупування українців долинула інформація про те, що в Данії, в місті Нествід, є чоловік, який із 2014 року постійно возить гуманітарну допомогу до України. Зв'язавшись із ним, виявилось, що протягом тижня на складі він та його команда збирають речі, меблі, їжу та гігієнічні товари, які потім відвозять в українські міста, які найбільше постраждали від війни.

  Перед данським Великоднем, першого квітня, була зустріч на складі, до якої могли долучитись всі охочі, та допомогти як фізично, так і матеріально.

Сортування речей, посмішки, підтримка, жарти, розглядання дитячих малюнків для військових – це те, чим був наповнений цей захід. Робота була важка, речей було дуже багато, українці і данці звозили їх туди з різних куточків Данії.

Разом з організатором Якобом, який дуже вболіває за Україну, та кількома поляками, ми зібрали велику фуру, повністю заповнену потрібними речами як для дітей, жінок та тварин, так і для військових у госпіталь. Вантаж був відправлений того ж дня до Харківської області, в місто Балаклія.

  Такі заходи регулярно проходять біля міста Нествід, про це пишуть у Фейсбуці, тому всі небайдужі можуть приєднатись та допомогти нашій країні, навіть перебуваючи за кордоном. 

Єлизавета Мартинова, громадський кореспондент

На світлині авторка

Теги: Єлизавета Мартинова,Данія,Нествід, гуманітарна допомога, Агресія Росії в Україні, Волонтери, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео