Судові виконавці у Варшаві видворили посольство росії з будинка, яким воно володіло незаконно

Судові виконавці у Варшаві видворили посольство росії з будинка, яким воно володіло незаконно
402638 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влада Варшави відібрала будівлю, яку незаконно займає російське посольство

У суботу 29 квітня 2023 влада столиці Польщі відібрала будівлю на вул. Келецької 45 у Варшаві, незаконно зайняту російським посольством. Звільнення відбувається на прохання міста, подане за погодженням з Міністерством закордонних справ, і проходить законно, сказав речник Міністерства дипломатії Лукаш Ясіна.

Про це повідомляє tvp.info. "У суботу вранці поліцейські з'явилися перед будівлею на вулиці Келецька 45 у Варшаві, де розташована російська гімназія. Виявляється, місто почало звільняти незаконно захоплену росіянами будівлю", - повідомляє портал

Діяння судового виконавця здійснюється за клопотанням міської влади Варшави, поданим за повною згодою з Міністерством закордонних справ, на підставі рішення суду, яким у польську державну власність передається ця будівлю, яку незаконно утримує російське посольство роками

– пояснив речник МЗС.

Пан Ясіна зазначив, що це майно не має дипломатичного статусу . "Це просто повернення майна Держказначейства, яке не має жодного відношення до Віденської конвенції", - додав він.

"Сьогодні проводиться судове виконання. Воно буде проведено до кінця. За наявною у мене інформацією, на 12 годину воно проходить без порушень", - сказав речник МЗС.

У суботу портал tvp.info нагадав про заяву Міністерства закордонних справ від березня 2022 року, в якому міністерство повідомило, що звернулося до компетентних органів державного управління з рекомендацією відкрити виконавче провадження щодо двох об’єктів, які не використовуються для дипломатичних і консульських цілях та незаконно перебувають у власності Російської Федерації.

Окрім будинку на вулиці Келецькій, 45, це був також т. зв Шпигун на вул.Sobieskiego 100. Місто перебрало його понад рік тому. В обох випадках винесено остаточні рішення польських судів щодо передачі нерухомості Держказначейству.

 

У  будівлі за адресою вул. Келецька 45 - як писав tvp.info - знаходилася російська середня школа, де навчаються діти дипломатів і військових. "Будівля була націоналізована і передана радянській стороні в 1945 році. Через вісім років тут відкрили середню школу при посольстві СРСР. Школу, ймовірно, тимчасово закрили після вторгнення Росії в Україну", - повідомляє портал.

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Судові виконавці у Варшаві,Варшава,посольство росії в Польщі, Агресія Росії в Україні, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео