Міжнародна преса: F-16 восени уже будуть в небі України?..

Міжнародна преса: F-16 восени уже будуть в небі України?..
174403 ПЕРЕГЛЯДІВ

F-16 в небі України? Міністерство оборони України: найбільший удар ВВС усіх часів – цієї осені!

У Міністерстві оборони України заявили, що літаки в українському небі з'являться... цієї осені. Це можливо? У Білому домі підтвердили, що США заявили про навчання українських пілотів на американських літаках F-16, а їхні союзники визнали, що планують поставити в Україну винищувач цього типу.

- Цієї осені! Найбільший хіт ВВС усіх часів! F-16 в небі України! Ми захистимо наше небо! – йдеться у повідомленні міністерства у Twitter.

 

Ні США, ні інші країни тривалий час не приймали рішення про передачу Україні літаків F-16, пояснюючи це тим, що вони зосереджуються на постачанні інших видів озброєння, зокрема танків і артилерії. Наприкінці квітня Україна отримала сигнал від деяких країн, що вони готові навчати українських пілотів керувати літаками F-16.

У п'ятницю міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен заявив, що Данія братиме участь у навчанні українських пілотів на американських винищувачах.

Поульсен пояснив, що Данія зараз перебуває в процесі заміни свого флоту F-16 на F-35, тож тепер вона зможе допомогти «навчити українських пілотів також керувати F-16».

«Американські винищувачі F-16, які в майбутньому можуть бути передані Україні, змінять ситуацію у війні з Росією, це надзвичайно багатофункціональні машини».

Про це в п'ятницю CNN заявив полковник ВПС США у відставці Седрік Лейтон.

 

«Це багатоцільовий винищувач, тому він може виконувати операції як «повітря-повітря», так і «повітря-земля», – заявили в колах американських військових.

Він додав, що це означає, що F-16 можна використовувати різними способами, зокрема для глушіння електронного сигналу російських радарів, розміщених в Україні та навколо неї.

«Це, мабуть, найкращий літак з точки зору великої різноманітності функцій, які можуть знадобитися українцям, і, мабуть, єдиний літак, який має всі ці можливості в одному пакеті»,

– підсумував полковник Лейтон.

 

Під час участі у саміті G7 у Хіросімі президент США Джо Байден під час неофіційних переговорів підтримав ініціативу навчання українських пілотів експлуатації американських літаків F-16. Навчання, яке розпочнеться за кілька місяців, ймовірно, відбудеться в Європі. Байден повідомив, що детальні рішення щодо можливої ​​передачі винищувачів Україні будуть ухвалені найближчими місяцями, коли триватимуть навчання пілотів. 

Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео