Микола ГОЛОМША: Відкрита заява до ООН!

Микола ГОЛОМША: Відкрита заява до ООН!
313993 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звернутись до вас мене змушує суцільна злочинна бездіяльність ООН у вчиненні росією світового злочину ˗ неспровокованого вторгнення з агресією в Україну з незаконною окупацією, анексією українських територій, знищенням і терором цивільного населення!

Хотів би нагадати для чого створена ООН. Зокрема:

Стаття 1

Організація Об’єднаних Націй має на Меті:

 1. Підтримувати міжнародний мир та безпеку і з цією метою вживати ефективних колективних заходів для запобігання та усунення загрози миру й придушення актів агресії, або інших порушень миру, і проводити мирними засобами, відповідно до принципів справедливості та міжнародного права, залагоджування або розв’язання міжнародних конфліктів або ситуацій, що можуть призвести до порушення миру.

4. Бути центром для узгодження дій націй у досягненні цих загальних цілей.

Я буду говорити тільки про Україну, хоча докорів до вас дуже багато і в інших випадках, коли ви, боягузливі, чи не готові до виконання обов'язків чиновники, а можливо є якісь інші причини, ˗ не здатні забезпечити виконання основних принципів діяльності цієї поважної організації світопорядку, що визначені й покладені на вас Статутом ООН.

Зокрема: З прийняттям Статуту ООН у 1945 році загроза силою або її застосування були заборонені за винятком випадків: індивідуальної або колективної самооборони. Застосування за рішенням Ради Безпеки ООН.

Ця норма неодноразово порушувалася:

Наведу тільки приклад по Україні:

 Окупація автономної республіки Крим (Україна) у 2014 році та частини Сходу України у 2015 році Російською Федерацією.

 Напад російської федерації на Україну 24.02.2022 році. Маю питання, чи не віддаєте ви собі звіту, що це ваша відповідальність, що це ваша провина, що ви не втрутились із повним інструментарієм впливу і не зупинили агресора ˗ російську федерацію. А після Резолюції Генасамблеї ООН, ви не забезпечили її виконання про виведення російських окупаційних військ з території суверенної держави ˗ Україна. Не зважаючи, що весь інструментарій впливу у вас був і є відповідно до VII розділу, ст.39-51 Статуту ООН. Я задаю питання чому ? Чому із-за вашої бездіяльності, злочинного недбальства загинуло більше 100 тисяч мирних людей в Україні, і це тільки в Маріуполі, який зрівняли рашисти з землею, а які, дозволю собі запитати, цифри жертв наводите ви? Кого ви прикриваєте, тут ще й доречно задати питання, який результат розслідування загибелі Азовців в окупованій рашистами Оленівці ? Що складно розібратись, хто підірвав приміщення, в якому знаходились заручники-полонені воїни України? Вже зараз ви удавано «не маєте інформації», хто підірвав греблю Каховської ГЕС у Херсонській області України, не зважаючи, що ця територія окупована російськими терористичними військами і такої руйнації можна було досягнути виключно внутрішнім замінуванням під контролем російських окупаційних військ? Ви чітко усвідомлюєте, кому це вигідно, оскільки ця організована окупаційними військами катастрофа мала за мету зупинити контрнаступ ЗСУ із звільненням своїх суверенних українських територій, щоб не могла пройти важка броньована техніка українських військовиків, щоб екологічна катастрофа відволікла людей і керівництво держави Україна на боротьбу із спричиненим лихом. Яким чином могли українці проникнути на територію ГЕС, коли вона охоронялась воєнною охороною терористичних військ росії? Що немає супутникових фотографій і зйомок, немає сил розвідки передових країн, які б привідкрили вам завісу цього дійства? Чи може ви хочете в черговий раз спустити на гальмах цю ситуацію, як в Оленівці? Виникають питання, якщо ви не виконуєте свого основного завдання, зокрема ст.1 ˗ придушення актів агресії, чи правда, що у вас кишить російським сегментом в ООН  і чому ви не виконуєте вимоги Статті 6.

Член Організації, що систематично порушує принципи, встановлені в цьому Статуті, може бути виключений з Організації Генеральною Асамблеєю за рекомендацією Ради Безпеки. А тут агресор, який є членом Радбезу і  за сумісництвом ˗ світовим злочинцем і агресором, не спровоковано вторгся на суверенну територію України. Скажіть, чи усвідомлюєте ви відповідальність за все це перед історією і прийдешніми поколіннями.

 Сьогодні російська пропаганда, яка спричинила екологічну катастрофу в Україні, ширить за гроші продажних змі і своїх проплачених емісарів цю брехню про підрив дамби Каховської ГЕС, перекладаючи провину на жертву, цинічно із-за незрозумілого пацефізму ООН розстрілює з мінометів і артилерії цивільне населення, яке рятується з підтоплених територій. А інші спостерігають підігрування ООН російській пропаганді. Єдине, що запам'яталось ˗ це усердне відношення Генсека ООН «за зерновий коридор». Ну, спасибі, хоча б за це. Але де совість, коли ви спостерігаєте хаотичний розстріл всієї території України крилатими й балістичними ракетами, іранськими шахедами з чисельними жертвами мирного населення? Як ви можете спостерігати за звірствами над цивільним населенням, дітьми, дорослими, людьми похилого віку, які потерпають від катівень, вбивств і згвалтувань, незаконної депортації? Чи вас не народила така ж сама мати,  як і нас, якщо так, то чи меркантильний інтерес, чи боягузтво може бути виправданням того, що ви не скликали Миротворчі сили, не створили Штабу, як це передбачено Статутом ООН, не продемонстрували силу Миротворчих військ та в кінці кінців не придушили агресію. Мова ж іде про 50-ти мільйонну суверенну країну з багатовіковою історією, культурною і шедевральною спадщиною, з нацією, яка, демонструючи своє миролюбство, добровільно відмовилась від ядерної зброї, арсенал якої був другим у світі і піддалась нападу одного із гарантів ˗ підписанта Будапештського Меморандуму ?

Я пишу, щоб ви розуміли, що все це усвідомлює населення України і цілий світ. На вашій совісті будуть завжди плями крові України і жертви. Ви ще маєте час повернутись у бік виконання свого обов'язку ˗ забезпечення виконання своєї ж Резолюції Генасамблеї Міжнародного Суду ООН  про виведення російських окупаційно-терористичних військ з України і придушення, саме придушення агресії, як це передбачено Статутом ООН, бо це ваш прямий обов'язок.

Можливо хтось зрозуміє це звернення не коректним, але яка тут до чорта коректність ˗ все як є !

Звісно ж, ми доб'ємось перемоги, але як ви будете жити з цим тягарем відповідальності перед жертвами!

 З нами Бог і правда!

           Слава Україні!

Микола ГОЛОМША, правознавець, колишній перший заступник Генерального прокурора України (2003-2010, 2014-2019), член Ради Незалежного Медіа Форуму

На світлині автор

 

 

Теги: Микола Голомша, ООН, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media, Радбез ООН
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео