Зарубіжна преса про перший візит міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера до Києва

Зарубіжна преса про перший візит міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера до Києва
321231 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепер – «тут захищають наші цінності». А де були німці, коли Україна просила допомоги?

«Для нас, для Німеччини, підтримка України в ці часи є не лише питанням гуманності та солідарності, це також є нашим національним політичним інтересом», – заявив сьогодні після прибуття до Києва міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це його перший візит до української столиці з початку повномасштабної війни. За його словами, Німеччина стоїть на боці України, "плече до плеча". А де вони були, коли Україна найбільше потребувала допомоги?  запитує і коментує польська журналістка Магдалена ЖУРАВ.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер прибув до Києва в понеділок вранці. Там він зустрінеться зі своїм українським колегою Сергієм Марченком. Під час візиту він хоче поговорити про "дуже конкретні питання співпраці", повідомляє портал щоденної газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Рука об руку з Україною?

«Для нас, для Німеччини, підтримка України в ці часи є не лише питанням гуманності та солідарності, це також є нашим національним політичним інтересом», — сказав Лінднер після прибуття. «Тому що тут теж захищаються наші цінності»,  пояснив він.

У переговорах у Києві він ще раз підкреслить, що Німеччина стоїть на боці України, «плече до плеча».

Переговори також будуть зосереджені на тому, як федеральне Міністерство фінансів може продовжити підтримку української сторони. Вони хочуть поговорити про «дуже конкретні питання співпраці».

Чи зустрінеться Лінднер також із президентом України Володимиром Зеленським, поки неясно, зазначає телепортал ARD.

Ми пам'ятаємо, як це виглядало...

З першого дня війни позиція Німеччини була вражаючою. Канцлера Олафа Шольца (СДПН) звинувачували в нерішучості та боязкості у питанні поставок зброї, а коли вона почала «надходити в Україну», Німеччина прославилася на весь світ. Чому?

  • шоломи

У січні 2022 року німці пообіцяли поставку 5 тис. військових захисних касок. Посол України в Берліні Андрій Мельник назвав обіцянку "чисто символічним жестом", а мер Києва Віталій Кличко назвав це "абсолютним жартом". Він також запитав: "Що німці хочуть надіслати далі? Подушки?" .

 

 

  • Зенітні ракети

На початку березня 2022 року уряд Німеччини пообіцяв поставити... 2700 зенітних ракет «Стріла». При цьому поставлено лише 500 одиниць. Варто зазначити, що мова тут йде про застарілу зброю. 

– Відомо, що близько 700 снарядів «Стріли», які досі надходять із запасів армії Східної Німеччини, мають пошкодження через старість. Бундесвер вилучив цю систему зброї з використання багато років тому,

– написала газета Вельт. 

 

 

  • Танки

Щодо поставок зброї та інших матеріалів в Україну, зазначає зовнішньополітичний експерт Норберт Реттген (ХДС), у Німеччині бракує «політичних рішень, а потенціал» вітчизняного ОПК не використовується. "Це не стільки груба недбалість, це зроблено навмисно", - сказав він.

Рішення німецького уряду відправити танки в Україну було зміною курсу, яка прийшла дуже пізно. «Це могло статися вже в червні 2022 року, а не в січні 2023 року. Це дуже допомогло б Україні. І це, звісно, ​​була зміна курсу, яку насправді спричинили американці. (…) Тоді президент США Джо Байден вирішив, що США все-таки повинні поставити Україні танки Abrams. Таким чином він залишив канцлера без виходу. Насправді це досить сумна історія», – підсумував Реттген.

 

 

 

Теги: Німеччина,Допомога Німеччини Україні, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео