Візит Юрія Щербака до Шведського Університету Оборони в Стокгольмі

Візит Юрія Щербака до  Шведського Університету Оборони в Стокгольмі
247744 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Візит Юрія Щербака до

Шведського Університету Оборони в Стокгольмі

Голова ради Незалежного Медіа Форуму, відомий український державний і громадський діяч, письменник і дипломат Юрій Щербак днями зустрівся з дослідниками Шведського Університету Оборони (ШУО) в Стокгольмі. Університет Оборони — це дослідницько-навчальний заклад, в якому готуються кадри для сфери оборони, національної безпеки та кризових ситуацій.

Юрій Щербак виступив з доповіддю «Геноцидна війна проти України та її геополітична роль», в якій представив ідеї та факти російської агресії та її глобальних наслідків, включаючи небезпеку Третьої світової війни. Він навів конкретні приклади геноцидного та екоцидного характеру війни та її впливу на економіку України. Також було піднято питання можливих сценаріїв перемоги України над росією.

В ході дискусії шведські дослідники підняли ряд важливих питань, зокрема щодо значення проблем історії та культури України у розв’язанні росією цієї війни. Також шведських колег цікавило питання майбутньої стратегії європейської дипломатії щодо росії.

У ході дружньої дискусії Юрій Щербак підкреслив важливу роль допомоги Швеції Україні у відсічі російської агресії і привітав колег ШУО з близьким вступом Швеції до НАТО, висловивши сподівання, що Україна стане наступним членом Альянсу слідом за Швецією. Господарі з гордістю розповіли про візити до  Шведського Університету Оборони відомих українських воєначальників, уславлених у боях з .російськими загарбниками.

Валентин КОНДРАТЮК, керівник Секретаріату НМФ

На світлині: Шель Енгельбрект, професор політології, декан та головуючий комітету з досліджень та освіти університету, Малена Брітс, доцент, проректор, керівник дослідницькою роботою університету та Юрій Щербак

 

Теги: Юрій Щербак,Україна — Швеція,Шведський Університет Оборони, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео