Кровопролитні бої під Авдіївкою. "Це буде довга гра"

Кровопролитні бої під Авдіївкою. "Це буде довга гра"
211875 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

«Бій під Авдіївкою Донецької області на сході України буде довгою грою», – каже голова Ради резервістів сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Як повідомили сьогодні в Генштабі Збройних сил України, за минулу добу на фронті відбулося понад сто бойових зіткнень з російськими військами. На авдіївському напрямку російська армія не полишає спроб оточити місто, але українські війська тримають оборону та завдають ворогу значних втрат, запевнили там.

За даними ISW, Росія дуже обережно надає інформацію про ситуацію під Авдіївкою

Тимочко, якого цитує сайт РБК-Україна, висловив переконання, що російські війська продовжать наступ на цьому напрямку. Як підкреслив він, з 2014 року, коли почалася російська агресія, в Авдіївці будували інженерні укріплення, і окупанти сподіваються, що зможуть використовувати ці об’єкти за своїм призначенням.

«Звичайно, ті сили і засоби, які вони накопичували, які вони вперше кинули в бій, не зарекомендували себе, тому (російське) командування, відповідальне за цей епізод, не може доповісти про поразки Путіну, так як вони кинули , вони будуть продовжувати кидати сили».

– оцінив він.

"Схоже, що гра буде там ще довго, на жаль", - сказав Тимочко.

До 24 лютого 2022 року, тобто початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, в Авдіївці проживало майже 30 тисяч осіб. осіб, а до 2014 року майже 40 тис. Місто майже повністю зруйноване артилерією та авіацією агресора.

Зараз в Авдіївці залишилося приблизно 1600 осіб. жителів , - повідомляє сайт РБК-Україна.

За даними місцевої влади, російська атака на Авдіївку є найбільшою не лише з початку нинішнього вторгнення, а й з початку бойових дій у 2014 році на Донбасі.

 Niezalezna.PL  партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Neizalezna PL,SWS, Strefy Wolnego Słowa,Gazeta Polska, Gazeta Polska Daily, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео