Війна в Ізраїлю впливає на підтримку України – БОРРЕЛЬ

Війна в Ізраїлю впливає на підтримку України – БОРРЕЛЬ
195741 ПЕРЕГЛЯДІВ

Війна Ізраїлю й ХАМАС вже впливає на міжнародну підтримку України, визнав головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель у зверненні на конференції послів ЄС 2023 року. Два конфлікти дуже відрізняються, але все ж ескалація на Близькому Сході вже впливає на політику союзників щодо України та загалом міжнародну підтримку, додав Боррель. 

“Під час моєї останньої поїздки до Вашингтона … я мав нагоду напряму висловити свої побоювання президенту Байдену і моєму колезі Ентоні Блінкену про те, що міжнародна підтримка України може почати розмиватися у світлі того, що бачать як “практику подвійних стандартів”. Це реальна проблема, і усі ви маєте докластися до протидії цьому”, – зазначив Боррель. 

Багато країн Глобального півдня досі вважають війну Росії проти України регіональною, а не глобальною проблемою. На їхню думку, протистояння турбує передусім Захід, тому Захід повинен його вирішувати. 

“І ці країни скористаються кризою на Близькому Сході, щоби підкреслювати те, що вони бачать як суперечності у нашій позиції, чи як суперечність між самими європейцями, що проявилося під час останнього голосування за резолюцію у Генасамблеї ООН”, – додав Жозеп Боррель.

Підтримка України і єдність у цьому питанні має залишатися пріоритетом, наголосив дипломат ЄС. Результат війни ще не визначений, а поразка України стала б поразкою і західних союзників.

“Якщо програє Україна, програємо ми. Треба зберегти одностайність і єдність у підтримці України”, – наголосив Боррель. 

Теги: Боррель, Євросоюз, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, IMF, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео