Пам'яті полеглих у Першій світовій війні

Пам'яті полеглих у Першій світовій війні
171947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, у День пам’яті, Світовий Конґрес Українців (СКУ) та українські громади в усьому світі вшановують усіх відважних чоловіків і жінок, що несли вірну службу своїм державам у захисті основних прав і свобод, які ми відстоюємо сьогодні.

День Пам’яті 11 листопада традиційно відзначається щороку на спогад про закінчення у 1918 році бойових дій у Першій світовій війні. Підсумками закінчення Першої світової стали докорінні політичні, культурні, економічні та соціальні зміни у Європі, Азії та навіть у тих регіонах світу, які не були безпосередньо втягнутими у війну.

Попри загальні уявлення, що Перша світова війна поклала край епосі імперій, одній з них – Російській – вдалось дожити навіть до наших днів, набуваючи різних нових політичних форм протягом останніх 100 років.

Сьогодні Російська Федерація лишається “тюрмою народів”, реалізує систематичну політику примусової асиміляції поневолених корінних народів Росії, провадить імперіалістичну загарбницьку війну проти України та її народу, широко вчиняє жахливі звірства та військові злочини. Понад те, Росія десятиліттями ефективно спонсорує терористичні групи у різних регіонах світу у спробі зруйнувати трансатлантичну єдність та демонтувати міжнародний порядок, заснований на правилах.   

Сьогодні ми згадуємо усіх полеглих та твердо стоїмо поруч з усіма, хто захищає Україну у її сучасній війні за свободу та незалежність проти жорстокого і смертоносного російського імперіалізму. Ми схиляємо голови у нашій пошані до усіх хоробрих захисників України, які жертвують своїми життями не лише за Україну, але і за базові фундаментальні цінності Вільного світу.

У ці темні часи ми закликаємо міжнародну демократичну спільноту продовжувати стояти з Україною. Як би складно не було, ми не можемо дозволити демократії програти, а Росії – повернути світ в епоху імперій та колоніальних воєн.

Не забудемо.

Герої не вмирають!

Фото: NSW government

Теги: День пам'яті,Світовий Конгрес Українців, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео