Президент Італії: Нині триває фрагментована світова війна

Президент Італії: Нині триває фрагментована світова війна
364151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нині триває “фрагментована світова війна”, заявив президент Італії Серджо Матарелла на нараді з послами Італії. Про це свідчить велика кількість конфліктів у світі – від України до Гази. Виходом із цієї війни може були лише зміцнення багатосторонніх інституцій, переконаний політик. 

“Фрагментована світова війна” призводить до фрагментованого світу”, – сказав Матарелла.

Попереднє звернення до послів Італії президент завершив надією, що в Україні настане справедливий мир. Втім, цього не відбулося – натомість “більше інших регіонів нашої планети перебувають у більш нестабільному стані, ніж торік”, каже Матарелла.

Кризи тривають в Африці, зокрема у регіоні Сахель та Судані, також політик нагадав атаку терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль у жовтні. Також Матарелла зауважив, що існують інші кризові регіони й країни, де немає настільки активних бойових дій, як-то Афганістан.

Виходом із “фрагментованої війни” має бути “плідна структурна реформа мультилатералізму”, переконаний президент Італії.

“Від Організації Об’єднаних Націй до Світової організації торгівлі, від Всесвітньої організації охорони здоров’я до режиму контролю над ядерною зброєю – ці та інші інституції потребують оновлення та зміцнення. Ми всі розплачуємося за їхні недоліки”, – сказав він.

Матарелла закликав до інституційної реформи Євросоюзу, який повинен стати здатним “ефективно й швидко реагувати на виклики нашого часу, пропонуючи приклад спільноти, яка за допомогою діалогу і переговорів робить ще більший внесок у справу міжнародного миру і співробітництва”. Також італійський політик закликав ЄС до розширення.

Раніше Матарелла заявив, що мир за підсумками війни обов’язково має бути справедливим для України, а також висловився за якнайшвидше приєднання України до ЄС.

Фото: Andrew Medichini/AP

Теги: президент Італії Серджо Матарелла, Незалежний Медіа Форум,СКУ, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео