Збройні сили підірвали в окупованому Криму великий десантний російський корабель “Новочеркаськ”

Збройні сили підірвали в окупованому Криму великий десантний російський корабель “Новочеркаськ”
359761 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збройні сили підірвали в окупованому Криму російський великий десантний корабель “Новочеркаськ”. Українська тактична авіація атакувала судно в районі Феодосії близько третьої ночі крилатими ракетами, повідомили в Повітряних силах України. 

“Тримаймо море! Разом – до перемоги!”, – написали українські захисники. Російське Міноборони вже визнало атаку на корабель. 

 

Українські захисники використали “явно не одну ракету”, аби зруйнувати “Новочеркаськ”, адже “крилаті ракети ворог може збивати”, каже речник Повітряних сил Юрій Ігнат. 

“(Поцілили) крилатими ракетами. … У нас не так багато цих засобів на озброєнні, які передали нам партнери. Просто зараз будуть питати, а якою саме − нашою чи партнерською, бо кожен виробник хоче бачити такі результати своєї роботи, бо це як і реклама своєї роботи. У нас є Storm Shadow і Scalp на озброєнні”, − сказав Ігнат.

Фото: imgur.com

Російські телеграм-канали повідомляли, що на борту судна були нібито іранські боєприпаси, а в порту виникла пожежа. За деякими даними, на борту “Новочеркаську” могли бути іранські дрони “Шахеди”, якими Росія атакує Україну. Великий вибух, який спостерігали на російському кораблі, свідчить про те, що це був не “підрив чогось там незначного”, додав Ігнат.

“[Це була] детонація боєприпасів, оскільки великий десантний корабель використовується для перевезення техніки, озброєння й особового складу”, − припускає речник Повітряних сил України.

Росіяни стверджували, що під час атаки збили два українські Су-24. Втім, Ігнат спростував цю інформацію, додавши, що “росіяни у своїх звітах вже давно і F-16 “знищують”. Зазначимо, що Україна ще не отримала західні винищувачі.

В інформаційному бюлетені Збройних сил США йдеться, що довжина цього судна становить 369 футів (112,5 метра), а маса – приблизно 3 450 тонн, тобто приблизно такого ж розміру, як корабель берегової охорони ВМС США, пише CNN.

Загалом на борту “Новочеркаська” знаходиться екіпаж з приблизно 87 осіб, а також є місця для 237 військовослужбовців. 

Великий десантний корабель “Новочеркаськ” − це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані, розповіли в Силах оборони Півдня. 

Точно такий український корабель “Костянтин Ольшанський” російські війська захопили в Криму у 2014 році. Вперше атакувати “Новочеркаськ” українські захисники намагалися ще 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська.  

Теги: Вірю в ЗСУ, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео