Генерал Наєв звернувся до Нації з нагоди Дня пам'яті Героів Крут

Генерал Наєв звернувся до Нації з нагоди Дня пам'яті Героів Крут
399094 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бій під Крутами: символ героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за українську державність

 
Командувач Об'єднаними силами Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв висловив у дописі фейсбуку своє визнання та повагу молодим героям битви під Крутами.

Він підкреслив, що міжнародне визнання української незалежності є наслідком героїчного вчинку київських юнаків, які зупинили російського ворога та сприяли укладанню Брестського мирного договору.

Бій під Крутами, за словами генерала, став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за становлення держави. Він висловив повагу захисникам України, які сьогодні мужньо стоять на захисті державного суверенітету та незалежності від російської навали.

Закликавши до вшанування пам'яті тих, хто віддав життя за ідеали незалежності та суверенітету, генерал завершив свій допис словами "Слава Героям Крут! Слава українській нації! Слава Україні!"

Бій під Крутами: історія

Наприкінці грудня 1917-го уряд радянської росії розпочав відкриту агресію проти Української Народної Республіки. Більшовиків дратувало проголошення Україною самостійності, тож Москва створила у Харкові окремий "український червоний уряд", який і оголосив війну незалежній частині держави.

Наступ більшовиків українське військове командування очікувало з полтавського напрямку – саме туди скерували свіжі та найбоєздатніші підрозділи. Але наступ почався з іншого боку.

Теги: КОС, наєв,Сергій Наєв,наев

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео