Niezalezna.PL: Так у Польщі тепер рятують незалежність Польщі

Niezalezna.PL: Так у Польщі тепер рятують незалежність Польщі
255508 ПЕРЕГЛЯДІВ

Масовий фермерський протест у Варшаві 6 березня. Мацеревич: Саме вони сьогодні рятують незалежність Польщі

– Протест фермерів тепер став загальнонаціональним. Те, що відбудеться 6 березня буде спільним виступом «Солідарності фермерів» та «Солідарності робітників». Більше того, політичні кола також приєднаються до цього протесту, тому що вони сьогодні рятують незалежність Польщі, сказав Антоні Мацеревич в ефірі Республіка Television. 

Уряд Дональда Туска тижнями вигравав час. За словами коментаторів, він сподівається, що коли прийде весна, аграріям доведеться почати працювати в полях. Однак, за їхніми заявами, вони не мають наміру здаватися. 6 березня вони організовують акцію протесту у Варшаві , а до столиці мають приїхати на тракторах. З одного боку, влада стверджує, що розуміє протести фермерів, але водночас не хоче йти на радикальні дії. Політики партії ПіС заохочують до цього правлячу коаліцію. Вони заявляють, що підтримуватимуть закони щодо ембарго на товари з України та рішення щодо Green Deal. На їхню думку, необхідно також запровадити систему субсидій для компенсації збитків аграріям. На коментар Катажини Гуйської про те, що надто мало говорять про те, що експорт сільськогосподарських товарів з Росії до ЄС тече не потоком, а великою бурхливою річкою з усіх боків ЄС – зі сходу, півночі, півдня, через Білорусь Антоній Мацеревич відповів, що це добре, питання в тому, чому так відбувається.

– Так само й наступне: чому лише нещодавно, та ще й у незначній мірі, з’явилося знання про те, що зерно, яке тече з України, – це зерно з Німеччини, Нідерландів, країн, пов’язаних із німецько-французьким середовищем, яке не підтримує в будь-який шлях розвитку України, реальний потенціал України, і зовсім навпаки, він сказав.  

На запитання щодо припущення Дональда Туска про те, що уряд розглядає можливе ембарго на сільськогосподарську продукцію з Росії та Білорусі – чи підтримає PiS таке рішення, якщо воно перейде з рівня декларацій чи міркувань на рівень конкретики, віце-президент партії відповів: «поки що це лише декларація, а досвід такий, що реальний ефект найчастіше суперечить заяві. 

– Треба чітко і повністю усвідомлювати, що фермерський протест тепер є загальнонаціональним. Те, що відбудеться, буде спільним виступом «Солідарності фермерів» та «Солідарності робітників». Більше того, до цього протесту приєднаються й політичні кола, бо вони сьогодні рятують незалежність Польщі. Цим займаються фермери

– додав. 

 

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Niezalezna.PL, SWS, Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео