БЛІНКЕН закликає БАЙДЕНА дозволити Україні бити по території росії

БЛІНКЕН закликає БАЙДЕНА дозволити Україні бити по території росії
228075 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликає американського президента Джо Байдена дозволити Україні бити по цілях в Росії, пише New York Times. Нині точаться активні дебати щодо послаблення заборони. 

“Пропозиція, на якій наполягав Блінкен після протверезного візиту до Києва минулого тижня, все ще перебуває на стадії формування, і незрозуміло, скільки його колег з найближчого оточення Байдена підписалися під нею. За словами офіційних осіб, документ ще не був офіційно представлений президенту, який традиційно є найбільш обережним”, – йдеться в матеріалі. 

Йдеться, зокрема, про дозвіл вражати ракетні та артилерійські пускові установки, розташовані безпосередньо під кордоном з Росією. Раніше президент України Володимир Зеленський сказав, що саме ці цілі уможливили нещодавні територіальні здобутки Москви.

“Сили Москви розмістили зброю прямо через кордон із північно-східної України та націлили її на Харків, знаючи, що українці зможуть використовувати лише неамериканські безпілотники та іншу зброю, щоб націлитися на них у відповідь”, – пише NYT.

Ентоні Блінкен також активно виступає за вступ України до НАТО. Під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу минулого місяця, він заявив, що Україна стане членом НАТО. “Наша мета на саміті – допомогти побудувати міст до цього членства”, – наголосив Держсекретар США, пише The Hill. 

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео