Початок переговорів про вступ України до Євросоюзу

Початок переговорів про вступ України до Євросоюзу
384581 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фактичний початок переговорів про вступ України до Євросоюзу очікується 25 червня, повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення. 

“Реально історичний тиждень. Десятиліття Україна саме до цього йшла, і цей результат – це особистий результат кожного, хто обрав для себе 24 лютого Україну, хто бореться заради нашої держави, хто зміцнює Україну всім, чим необхідно”, — сказав Зеленський.

21 червня Рада ЄС офіційно погодила затверджений раніше на рівні послів мандат на переговори з Україною і Молдовою про входження до ЄС, повідомили в Бельгійському головуванні в ЄС. 

“Це відкриває шлях для початку переговорів у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі. 15.30 – міжурядова конференція з Україною. 18.00 – міжурядова конференція з Молдовою”, – йдеться в повідомленні. “Це великий день для України, Молдови та ЄС”, – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Міжурядова конференція Україна-ЄС знаменує формальний початок переговорів про вступ України до ЄС, ">наголосив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. “Далі почнемо детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди. Одночасно продовжуємо нашу інтеграцію до Євросоюзу за всіма напрямками”, – зазначив очільник уряду. 

Рішення розпочати переговори про членство з Україною, Молдовою, Боснією і Герцеговиною, а також надати статус країни-кандидата для Грузії, Єврорада ухвалила 14 грудня. Тоді СКУ подякував лідерам ЄС за їхню принципову позицію та послідовну підтримку європейських прагнень України.

Фото: John Macdougall/AFP via Getty Images

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео