Іспанія відправила в Україну нову партію військової допомоги, до якої увійшли десять бойових танків Leopard 2А4, екскаватори-навантажувачі та "значна кількість протитанкових ракет"

Іспанія відправила в Україну нову партію військової допомоги, до якої увійшли десять бойових танків Leopard 2А4, екскаватори-навантажувачі та "значна кількість протитанкових ракет"
285111 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іспанія відправила в Україну нову партію військової допомоги, до якої увійшли десять бойових танків Leopard 2А4, екскаватори-навантажувачі та "значна кількість протитанкових ракет". Про це повідомляє Міністерство оборони країни.

"10 бойових танків Leopard 2А4 ... пройшли процес ремонту, налаштування та приведені в готовність на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайра, а також пройшли відповідні випробування для перевірки їхньої повної працездатності", – мовиться на сайті відомства.

Початкове транспортування танків із Севільї до Ферроля здійснювалось наземним транспортом минулого тижня, повідомили в уряді Іспанії.

Другий етап транспортування - морем. Корабель із озброєнням для України залишив порт м. Ферроль 13 липня. До Польщі судно має прибути за тиждень.

"Після потрапляння в Польщу розпочнеться його захищене транспортування наземним транспортом до місця доставки Збройним Силам України. Вони відповідатимуть за останню фазу руху Україною, доки не стануть доступними для оперативних підрозділів української армії", - заявили в Міноборони Іспанії.

У відомстві додали, що "на всіх етапах цього важливого руху посилюються заходи безпеки".

Загалом Іспанія вже виділила Україні 20 танків Leopard 2A4, ще одну партію планують відправити до кінця 2024 року.

Як повідомляв Голос Америки, Іспанія - серед країн, де за опитуваннями за останній рік впала довіра до президента України Зеленського та його спроможності ефективно вести зовнішню політику.

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео