Для максимальної ефективності доставлених в Україну винищувачів F-16

Для максимальної ефективності доставлених в Україну винищувачів F-16
331694 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова підкомітету з питань оборони Європейського парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала європейські країни, включно з Німеччиною, вжити подальших кроків для максимальної ефективності нещодавно доставлених в Україну винищувачів F-16. Про це вона сказала в інтерв’ю виданню Rheinische Post.

“Це важливий сигнал і ефективна підтримка, що F-16 нарешті поставлені. Але Європа не повинна опускати руки”, — сказала Штрак-Ціммерманн.

Вона підкреслила, що всі країни-члени ЄС мають використати всі свої можливості для зміцнення оборони України. 

Штрак-Ціммерман послідовно виступає за постачання Україні крилатих ракет Taurus. Зокрема, вона активно відстоювала цю позицію коли була головою Комітетут з оборони німецького Бундестагу.

Однак канцлер Олаф Шольц відхилив ці вимоги на тій підставі, що Німеччина може бути втягнута в конфлікт більш безпосередньо. Крилата ракета “Таурус” має велику дальність, що може дозволити Україні вражати цілі глибоко за лінією фронту на території Росії.

Президент України Володимир Зеленський  вважає, що Канцлер Німеччини відмовляється надавати Україні крилаті ракети Taurus через ядерні погрози Росії.

Раніше повідомлялось, що компанія MBDA, яка є виробником ракет Taurus, змушена зупинити виробництво через відсутність замовлень...

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео