Викрито трьох топпосадовців «головного управління мнс росії по лнр»

Викрито трьох топпосадовців «головного управління мнс росії по лнр»
28665 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру «начальнику головного управління мнс росії по лнр» та його «заступнику». Стосовно ще одного «заступника» обвинувальний акт уже скеровано до суду.

Усім топпосадовцям інкриміновано добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, фігуранти ‒ мешканці Луганська, експрацівники Головного управління ДСНС України у Луганській області, які обіймали керівні посади.

Після 2014 року вони почали підтримувати ворога.

До почату повномасштабного російського вторгнення всі троє обіймали різні посади в «мнс лнр».

Наприкінці 2022 року окупаційна влада утворила незаконний орган влади ‒ так зване «головне управління міністерства рф у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих по лнр».

Навесні 2023 року колаборанти обійняли в ньому керівні посади.

Один став «начальником головного управління», двоє інших ‒ його «заступниками».

Так званий «очільник» координує діяльність управління та всіх підрозділів, проводить зустрічі з представниками рф та окупаційної адміністрації.

Цьогоріч з нагоди дня росії указом президента рф йому було присвоєно спеціальне звання генерал-лейтенанта внутрішньої служби.

«Заступники» закріплені за окремими напрямками роботи.

Один курує напрям антикризового управління. Координує діяльність підрозділів оперативного планування, протидії тероризму і забезпечення антитерористичної захищеності та управління інформаційних технологій та зв’язку, центру управління у кризових ситуаціях, відділення організації та контролю застосування безпілотних авіаційних систем головного управління.

Другий ‒ відповідає за діяльність управління з цивільної оборони та захисту населення, гуманітарного реагування та матеріально-технічного забезпечення.

Також «посадовці» здійснюють управління логістичним забезпеченням так званих «гумконвоїв» з рф для мешканців захоплених населених пунктів області.

Наразі осіб оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Сватівської та Лисичанської окружних прокуратур)

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео