Німецькі ЗМІ про витік інформації щодо Taurus

Німецькі ЗМІ про витік інформації щодо Taurus
189926 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Це ніби Путін скинув касетну бомбу на Берлін». Німецькі ЗМІ про витік інформації щодо Taurus

Німецькі ЗМІ зазначають, що факт публікації Росією запису розмови офіцерів ВПС Німеччини щодо крилатих ракет Taurus є «катастрофою для репутації Німеччини як надійного союзника».

«Цініку довелося б подякувати російським спецслужбам (...): нас ніколи не інформували так детально, як завдяки публікації перехопленої розмови офіцерів, – ні про можливе розміщення «Тільців» в Україні, ні про діяльності союзників там, ні про те, що ВВС думають про "міністра оборони"

– пише сайт щоденника «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).

 

 

 

 

Однак для уряду Німеччини, Бундесверу та "репутації Німеччини як надійного союзника" цей випадок, на думку FAZ, є "катастрофою". Начебто Путін скинув на Берлін касетну бомбу.

Москва "використовує будь-яку можливість, щоб розділити своїх опонентів (...). Але Путін не повинен постачати для цього боєприпаси, як зараз зробив Бундесвер".

На сайті RND також зазначається, що в пропагандистській боротьбі, яка супроводжує війну, такий запис є "бажаним інструментом для Росії. Його можна використовувати для розпалювання наративу про агресивний Захід серед власних громадян і таким чином для приховування власної агресії". ."

«Сумніви щодо довіри до Берліна в питаннях безпеки зростають не лише в Лондоні та Парижі». Західні союзники роками попереджали, що Німеччина дозволяє діяти російським шпигунам. «Цим уміло користується Москва», – зазначає щоденник Welt.

Майже рік тому голова Федерального відомства із захисту конституції Томас Гальденванг попереджав, що російське шпигунство в Німеччині знаходиться "на рівні, порівнянному з часами холодної війни". "Росія використовуватиме всі методи, щоб збільшити свій вплив, отримати знання та отримати продукцію, необхідну для свого озброєння", - сказав Хальденванг і попередив, що Німеччина повинна бути до цього готова.

Однак, як показують витоки інформації про Taurus, "навіть командування Бундесверу не захистило себе достатньо - що полегшує Росії використовувати перехоплені розмови для ведення інформаційної війни проти Німеччини", зазначає Welt.

У п'ятницю російське громадське телебачення RT опублікувало понад півгодинну розмову німецьких військовослужбовців, під час якої вони обговорювали потенційну можливість використання Україною крилатих ракет Taurus для захисту від Росії.

 



Джерело: PAP, nielezna.pl

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео