Польща, зміцнюючи свою оборону, повинна думати про ядерну зброю

 Польща, зміцнюючи свою оборону, повинна думати про ядерну зброю
173182 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тема розміщення ядерної зброї на території Польщі залишається в центрі уваги польської преси. «Газета Польська» друкує статтю Міхала Рахоня, в якій автор, згадуючи війну в Україні, звертається до ядерної загрози з боку «другої армії світу» (російської) у зв’язку з її поразками. 

Символом цього стали кальсони, прив’язані до ствола БМП, команда якого здалася в полон воїнам ЗСУ.

М. Рахонь (Michał Rachoń) зазначає, що Росія почала відверто розглядати застосування ядерної зброї у пошуках виходу з війни. Він нагадує, що Росія використовує підняття ставок у боротьбі з НАТО для нав’язування своїх геополітичних концепцій. З російського погляду такими вразливими цілями є не лише газогони, порти чи електростанції, а американські чи європейські великі метрополії, міста  країни НАТО, які дають можливість застосувати терор, який є основою політичної думки.

Це – шантаж страхом, підкреслює автор. Однак, на думку професора Пшемислава Журавського вель Граєвського (Przemysław Żurawski vel Grajewski) такий розрахунок може мати якийсь сенс, якщо за ним стоїть ефективність конвенційних озброєних сил. Але символом російської війни в Україні стали кальсони на БМП: зрозуміло, що російська армія не спроможна провести жодної військової операції, якщо їй протистоять професійні й добре озброєні підрозділи й сучасний народ, сповнений рішучості дати відсіч агресору.

Прикладом нездатності російських військ є забута вже битва 2018 року в Сирії, коли 40 американських морських піхотинців розгромили росіян з «групи Вагнера» чисельністю в 500 осіб. Битва тривала 4 години. 300 вагнерівців загинуло, а з американського боку ніхто навіть не був поранений.

Це показує, яка колосальна різниця існує в конвенційних засобах війни; тим більшою небезпекою є застосування Росією ядерної зброї для реалізації своєї імперської політики.

 Автор приходить до висновку, що Польща, будуючи свої оборонні спроможності, повинна думати про ядерне відстрашення потенційного ворога. «Для того, ̶ каже М. Рахонь, ̶  треба перервати трьохсотлітній цикл коротких періодів незалежності нашої країни, знищуваних черговими розподілами й періодами неволі, яка майже завжди приходить зі сходу».

 

Єжі Слоневський, оглядач НМФ.

Світлина з Вікіпедії

24.10.2022 р.

 

 

 

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі, Юрій Щербак,Ядерна зброя,Анджей ДУДА
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео