Ярослав Качинський: повинні зробити все, щоб виграла Україна

 Ярослав Качинський: повинні зробити все, щоб виграла Україна
396805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова правлячої у Польщі партії ПіС Ярослав Качинський відвідав ряд міст країни. Виступаючи перед мешканцями Підкарпатського Люблінського воєводства, відповів на запитання мешканців цих районів про безпеку. Ці воєводства прилягають до території України, де росія продовжує криваву агресію.

На думку Я.Качинського, удар путіна по території Польщі мало правдоподібний. «Тільки якщо вдасться досягти успіху в Україні, а ми в той самий час не будемо озброюватися і розраховуватимемо на чужі сили»,  ̶  підтвердив голова ПіС.

Він вважає, що уряд доклав багато зусиль, аби ситуація, яку спостерігали в Бучі, не повторилася на території Польщі. Для цього прийнято рішення про збільшення армії до 300 тисяч солдатів та закупівлю найновішого озброєння. На території Польщі вже перебувають американські літаки F-22, створюється система протиракетної оборони.

«Польща у військовому відношенні повинна бути не сильна, а надзвичайно сильна»,  ̶  зазначив Я.Качинський.  ̶  Тільки в цьому випадку наші чудові міста не спіткне доля Бучі».

Він заявив, що ключовою проблемою безпеки є підтримка України. Водночас голова партії ПІС виключив на сьогодні укладання угоди про польсько-український союз. «Хочемо з Україною під час війни підтримувати якнайтісніші відносини, також і міжлюдські, засновані на торгівлі,  ̶  заявив Я.Качинський.  ̶  А коли Україна виграє у цій війні й буде відбудовуватися, хочемо взяти участь у цій відбудові».

Також він сказав про можливість створення спільних польсько-український Збройних Сил.

Єжи Слоневський, оглядач НМФ

"Ґазета Польска щоденна"

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео