Польща побудує електронну систему охорони кордону з росією

Польща побудує електронну систему охорони кордону з росією
172359 ПЕРЕГЛЯДІВ

За повідомленнями польської преси, РП побудує електронну систему охорони кордону з росією, що коштуватиме їй понад 354 млн злотих. Йдеться про кордон з Калінінградською областю РФ завдовжки близько 200 км. Передбачається закінчити роботу до кінця вересня наступного року, хоча польська сторона намагатиметься провести модернізацію швидше.

Електронна система міститить спеціальні системічні сенсори (детектори руху) і нічні камери спостереження. За допомогою спеціальних алгоритмів будуть відрізнятися кроки від звуків, викликаних дикими звірами. Ці сигнали фіксуються і нагромаджуються в системі.

Електронна система на російському кордоні буде побудована негайно після закінчення подібних споруд на межі з Білоруссю. Цікаво, що стимулом для польських прикордонників стала інформація про «відкрите небо» в Калінінграді для авіарейсів з Сирії, що може загрожувати перекиданням мігрантів з цієї країни. Аеропорт Калінінград  ̶  Храброво цьогоріч у жовтні підписав угоду з Білоруссю, Туреччиною і Сирією про нові авіасполучення. Це  може мати місце для проведення нової російської спецоперації, подібної до спроби прориву польського кордону з боку Білорусі у 2021 році. Не виключене перевезення мігрантів з Ірану, Іраку, Сирії, Афганістану, хоча польська прикордонна служба запевняє, що приводу для тривоги поки що немає.

Нині ситуація на кордоні з Калінінградською областю стабільна і спокійна, але прикордонники Польщі готуються до будь-яких подій і обіцяють реагувати на загрози швидко та ефективно.

Єжі Слоневський, оглядач НМФ  

Світлина з сайту «Niezalezna.pl»

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі,Анджей ДУДА,Військові навчання, Польський кордон,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео