Кремль докладе всіх сил, щоб знищити Україну і поневолити Європу

Кремль докладе всіх сил, щоб знищити Україну і поневолити Європу
306795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польський Інтернет-ресурс «Niezależna.pl» 16 листопада 2022 р. інформує про інтерв'ю колишнього Міністра оборони РП Антоні Мацеревича, даного відомій журналістці Катажині Гуйській (телеканал «Републіка») у зв'язку з ракетною атакою Росії проти України та вибухом ракет на території Польщі.

«Кремль хоче показати світу, що не припинив агресію проти Європи, не позбувся бажання знищити українську державу і народ,  ̶  заявив колишній Міністр оборони Польщі.  ̶  Всі домисли про нібито бажання (Росії) вивести війська і визнати незалежність України абсолютно неправдиві й наївні. Немає сумнівів, що Кремль докладе всіх сил, щоб знищити Україну і згодом поневолити цілу Європу. Ми повинні бути свідомі цього. Є різні середовища у світі, які готові погодитись і підкоритись російським прагненням, але вони жодним чином не мають шансів на те, аби захистити нашу незалежність.

Це  ̶  бажання підпорядкувати Польщу та інші держави російській федерації й перетворити ЄС на німецьку державу, яка діє в союзі з Росією та Китаєм. Такою є геополітична перспектива, яку цими атаками намагається реалізувати путін. Протиставити цьому можна лише єдність і військову силу».

   

Відповідаючи на запитання К.Гуйської  ̶  чи НАТО повинно закривати небо над прикордонною зоною між країнами НАТО й Україною, ексміністр оборони Польщі відповів, що найкращим виходом було б скликання засідання ООН і прийняття рішення про введення на територію України миротворчих сил, які могли б заблокувати російську агресію й унеможливити її подальший розвиток.

Єжі Слоневський, оглядач НМФ

Світлина з сайту «Niezależna.pl»  

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі, Юрій Щербак,Катажина Ґуйська,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео