Прем'єр-міністр Моравецький: не можна виключати жодних сценаріїв

Прем'єр-міністр Моравецький: не можна виключати жодних сценаріїв
394193 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Gazeta Polska codziennie» (17 листопада 2022) аналізує події, пов'язані з падінням ракети на території Польщі 15 листопада. Виступаючи 16 листопада на засіданні Бюро Національної безпеки прем'єр-міністр Матеуш Моравецький зазначив, що «зібрані докази з великою імовірністю вказують, що вибух у Пшеводові (село в Люблінському воєводстві. Ред.) відбувся в результаті збиття  російської ракети, яка була вироблена ще за радянських часів. Найімовірніше вона належала українцям».

Одночасно прем'єр-міністр заявив, що «НЕ МОЖНА ВИКЛЮЧАТИ ЖОДНИХ СЦЕНАРІЇВ, оскільки знаємо достеменно як досконало вміють росіяни не тільки використовувати пропаганду, але й планувати певні випадки. Завжди треба пам'ятати, що відбувається в обставинах жорстокої війни росії проти України.

 Росія, яка змушена була спішно відступати з Херсона, могла схотіти сконструювати таку подію, одним з додаткових чи головних наслідків якої було б посварити між собою Польщу й Україну».

Президент Польщі Анджей Дуда підкреслив, що «Україна захищалася – це є очевидним і зрозумілим, вистрілюючи ракети, завданням яких було знищення російських ракет. Провину за вчорашню подію несе, без сумніву, російська сторона».

На засіданні Сейму прем'єр Моравецький закликав до спокою і мудрості, солідарності й зміцнення обороноспроможності. Він зазначив, що «росія знає, що програє цю війну, і напевно, що її не виграє. Тому єдине, що залишилось Кремлю – це брехня, пропаганда, розповсюдження хаосу і страху. Наша найефективніша зброя – завжди відвага і солідарність – два слова, дві цінності, завдяки яким поляки подолали не одну історичну перешкоду. Вірю в те, що коли ми разом, ніхто нас не переможе».

Газета цитує слова Президента України Володимира Зеленського про те, що він не має жодного сумніву, що це була «не наша ракета, й не наша ракетна атака».

Також «Gazeta Polska codziennie» посилається на думку білоруських військових, пов'язаних з опозицією, про те, що росія спробує знищити канали постачання допомоги в Україну. Росія намагається застосувати інструменти перевірки реакції польської держави та НАТО. На підставі цієї реакції Кремль прийматиме подальші рішення.

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

Світлина за сайту «Niezalezna.pl»

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі, Юрій Щербак,Єжи Слоневський,Матеуш Моравецький , Анджей ДУДА
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео