Катажина Гуйська: можлива нова мирна угода щодо України стане тимчасовим відтермінуванням конфлікту

Катажина Гуйська: можлива нова мирна угода щодо України стане тимчасовим відтермінуванням конфлікту
288154 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Відома публіцистка і політична діячка Катажина Гуйська виступає з новою статтею у впливовій «Gazeta Polska» (16 листопада 2022) щодо ролі парламентських виборів 2023 року в Республіці Польща в контексті війни Росії проти України. «Війна в Україні вступає у фазу перелому,  ̶  зазначає авторка.  ̶  Не стільки, можливо, воєнного, скільки політичного». Кремль розраховує, що Захід, змушений до боротьби з кризою, втомиться від війни й піде на мирні переговори, на яких росія матиме кілька козирних карт.

«Хоча поляки сплачують значні кошти цієї війни, треба розуміти, що переговори про закінчення конфлікту значно менш корисні, ніж перемога над російською федерацією». Переговори означатимуть збереження привілейованої позиції (росії) на міжнародній арені та територіальні втрати України. Готуючи свій геноцидний напад на нашого східного сусіда, москва домагалася від світу послаблення нашої безпеки й перетворення держав нашого регіону на членів нижчої категорії НАТО.

К.Гуйська підкреслює, що ключовим є  ̶  аби в майбутньому Польщу представляв уряд, який розуміє небезпеку прийняття умов москви. Можлива нова мирна угода щодо України стане тимчасовою відстрочкою конфлікту, що лежить в основі цілей кремля.

Тому східний фланг (НАТО) не може навіть на мить сповільнити темп озброєння. «Сьогодні ми перебуваємо в ситуації Ізраїля,  ̶  пише авторка.  ̶  Біля себе маємо ворога, що, як мінімум, намагається обмежити наш суверенітет й використовує негативні наслідки війни біля наших кордонів, аби нас підпорядкувати. Це, зрозуміло, сценарій не на найближчі тижні, але на роки, які наближаються. З цього погляду парламентські вибори, що відбудуться в наступному році мають таке ж велике значення, як і вибори 1989 року (коли «Солідарність» перемогла комуністів. Ред). Голосування, яке через кілька місяців створить нову правлячу більшість, може започаткувати процес обмеження нашої суверенності на довгі роки».

«Все вказує на те, що 2023 рік буде ключовим для майбутнього нашої країни»,  ̶  робить висновок Катажина Гуйська, яка висловлює позицію правлячої сьогодні в Польщі партії «ПіС» («Право і справедливість»).

До цієї думки варто прислухатись політичній еліті України, оскільки збереження тісних союзницьких відносин з братньою Польщею лежить у корінних національних інтересах української держави.

Єжі Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

Світлина з  YouTube каналу

Теги: SWS, GazetaPolska,Tomasz Sakiewicz,Strefy Wolnego Słowa,TVRepublika, IMF, www.uacenter.media,niezalezna.pl, Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум, Незалежний український медіацентр у Європі, Юрій Щербак,Катажина Ґуйська,Єжи Слоневський
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео