ХХХ Ярмарок історичної книги у Варшаві пройде за участю України

ХХХ Ярмарок історичної книги у Варшаві пройде за участю України
187829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогорічний ювілейний ХХХ Ярмарок історичної книги відбудеться 24-27 листопада в Королівського замку у Варшаві. Свою продукцію представлять близько 160 видавництв з усієї Польщі, також 10 українських видавництв, серед який відомий своїми українсько-польськими проектами Видавничий дім журналу «Пам’ятки України» з Києва. В організаційній співпраці важливу роль відіграли Український інститут книги, Посольство України в Польщі. Серед медіапартнерів – українсько-польський Незалежний Медіа Форум, який очолює відомий письменник, політик і дипломат Юрій Щербак.

Організаторами ярмарку є Фундація історії та культури, Національний інститут музеології та охорони колекцій, Інститут національної пам’яті та Асоціація польських музеологів – Мазовецький відділ. 

Як і раніше, ХХХ-й Ярмарок стане місцем популяризації історичної літератури, зустрічі з видавцями, авторами та місцем вдалого шопінгу. Зазвичай завдяки насиченій програмі супроводжувальних заходів ярмарок користується великим інтересом серед людей, які захоплюються історією, і таким чином виконується його основна мета – популяризація історичної літератури. У програмі супутніх заходів відбудуться дискусійні панелі, семінари та зустрічі з авторами на історичну тематику. 

Із кожним роком формула Ярмарку історичної книги розвивається та збагачується. Крім історичних книговидавців, на Ярмарку можна відвідати і тематичні салони. У Музейному книжковому салоні Ви знайдете видання польських музеїв.

Однією з цілей організаторів є також налагодження міжнародної співпраці з сусідами. Цього року Ярмарок супроводжуватиметься Виставкою української книги та серією зустрічей за участю українських і польських істориків, публіцистів, видавців української історичної книги на колективному стенді:

- Петро Конашевич-Сагайдачний або Богдан Хмельницький, співпраця чи ворожнеча народів. Учасники дискусії: проф. доктор хаб. Mirosław Nagielski, д-р Наталія Старченко та д-р Piotr Kroll (п’ятниця, 25 листопада, 15.00-15.50, Кінозал),

- «Голодомор» і «Польська операція» НКВД 1937-1938 рр. в Україні. Польський та український досвід радянського тоталітаризму. Учасники дискусії: проф. доктор хаб. Ґжегож Мотика та д-р Андрій Когут (неділя, 27 листопада, 13.00-13.50, Кінозал)

- Переяслав або Гадяч, Річ Посполита трьох народів або «захист» Москви. Доповідачі: д-р Олексій Сокирко та д-р Пйотр Кролль (неділя, 27 листопада, 14.00-14.50)

Незалежний Медіа Форум

На світлині офіційна афіша книжкового ярмарку

Теги: ювілейний ХХХ Ярмарок історичної книги у Варшаві, Юрій Щербак, Пам'ятки України,Видавничий дім журналу "Пам'ятки України", Незалежний Медіа Форум,Український інститут книги,Олексій Сокирко,Андрій Когут, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum,Фундація історії та культури (Польща)
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео