Поведінка Президента України – поважна комунікаційна і політична помилка

Поведінка Президента України – поважна комунікаційна і політична помилка
344731 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поведінка президента України – поважна комунікаційна і політична помилка

На польському інтернет-порталі «Niezależna.pl» (19/11/2022) з’явилася думка публіциста Т.Терликовського під назвою «Розум і серце на боці України». Автор стверджує, що «поведінка президента України – поважна комунікаційна і політична помилка». Це був нещасний випадок, відповідальність за який несе росія та її керівник, який розпочав цю варварську війну. Але треба ясно з’ясувати – що сталося. Особливо після попередніх запевнень, що це росія. Час на це був і поволі минає. Це помилка, бо таку радикальну різницю в оцінці ситуації розігруватиме росія. Це помилка, бо доводить, що президент Володимир Зеденський дійсно повірив власній пропаганді й вважає, що він та його люди не здатні скоїти жодних помилок, і вже напевно не в стані їх визнати. Чи та вражає?. Ні, бо зрозуміло, що на війні ідеалізується власна сторона і що важко визнавати помилки. Однак, саме ця справа з’ясована й робити вигляд, що ситуація виглядає інакше означає – завдавати шкоду самій Україні.

Чи з погляду Польщі повинно щось змінитися? – запитує автор. – Ні. Тому, що ми підтримуємо України не з сентиментальних причин, й не з віри в те, що з того боку існує тільки добро, але тому, що по-перше, незалежно від помилок, занедбань чи навіть поганих рішень – Україна веде справедливу війну й захищає цінності, дорогі нам. По-друге – і це навіть важливіше – бо Україна веде війну від нашого імені, бо ми могли також бути її (війни) жертвами, що означає, що, по-третє, в наших найвищих інтересах, аби Україна виграла війну. Незалежно від того, чи утримається надалі наша велика дружба, чи ні. Це – питання наших інтересів, а не емоцій. І тому помилка президента України Зеленського не може цього змінити.

Україні треба надати ще більше допомоги, солідарності, зброї та підтримки.

Усім тим, хто все ще не розуміє, що за трагедію в Пшеводові відповідають росіяни, варто нагадати слова чудового американського філософа Майкла Волзера (Michael Walzer), який точно описав механізм справедливої і несправедливої війни, а також відповідальності за її перебіг. «Агресор відповідає за всі наслідки боротьби, яку почав». Треба повторювати це безкінечно.

***

Польська преса інформує також про закінчення слідчих дій в селі Пшеводув. Поліцейську охорону знято, репортерам дозволений доступ до місця вибуху ракети.  Відбувся державний похорон жертв інциденту – 62-літнього тракториста Богдана Ц., та 60-літнього завідуючого складом зерна Богуслава В. Слідча група продовжує свою роботу. 

 

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

Світлина: twitter.com/PolskaPolicja

Теги: Володимир Зеленський,Андрій Єрмак, Польща й Україна: реалії і перспективи, Події в Україні та Польщі, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум,Strefy Wolnego Słowa, SWS,Niezalezna.PL, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео