Ягеллонський університет до річниці створення Люблінського Трикутника

Ягеллонський університет до річниці створення Люблінського Трикутника
351605 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коло Наукове Студій Польсько-Українських Факультету Міжнародних і Політичних Студій Ягеллонського Університету "Вернигора" 2 грудня 2022  організовує міжнародний форум "Виклики та перспективи Люблінського трикутника. Від слів до справи".

Діяльність нашого Кола Наукового спрямована на розвиток питань культури, історії та політики у контексті польсько-українських відносин, а також у відносинах Польщі та України з іншими країнами. У зв'язку з цим ми не могли не підняти до обговорення таку подію, як створення Люблінського Трикутника (ЛТ) в липні 2020 року. За цією темою ми й організовуємо грудневий Форум 2022.

Головна мета – створення платформи для діалогу між представниками трьох держав і незалежними експертами, платформи для обговорення та дискусії щодо результатів Люблінського трикутника за рік його  існування у політичній та культурній сферах, про пропозиції вдосконалення цього проекту та про його плани на майбутнє.

Ми запросили Редакцію науково-популярного журналу «Пам’ятки України» з Києва стати спеціально запрошеним гостем блоку культурної політики  даного Форуму, адже це дозволить розкрити головні питання заходу максимально глибоко, серед яких зокрема: 

1. Як Люблінський трикутник може сприяти культурному розвитку країн держав-членів у практичному вимірі:

1) Розвиток музейної справи в Україні під час війни. Приклад Польщі та Литви.

2) Чи передбачається створення програм обміну між студентськими організаціями держав-членів ЛТ?

3) Як розвиватиметься політика діаспор та полонії  серед країн-членів ЛТ?

2. Культура в Україні під час війни: 

1) Чи є проекти у сфері збереження українських пам'яток у Польщі/Литві/Україні?

– Як саме відбувається оцифрування української спадщини?

– Чи сприяв ЛТ передачі української культурної спадщини Литві/Польщі?

2) Як протидіяти дезінформаційним процесам у сфері культури? (кібератаки на сайти України, Польщі та Литви зі сторони Росії; російська пропаганда щодо польсько-українських відносин у суспільстві)

У рамках Форуму заплановано медіапрезентацію виставки Максима Рітуса "ЗАГРОЖЕНА СПАДЩИНА" про стан охорони памяток в Україні.

Софія Піщанська, голова

Коло Наукове "Вернигора" Студій Польсько-Українських Ягеллонського університету в Кракові

Теги: Софія Піщанська, Студії Польсько-Українські Ягеллонського університету в Кракові,Коло Наукове "Вернигора",Кафедри польсько-україністики Ягеллонського університету,Ягеллонський університет у Кракові, Пам'ятки України, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео