Польща: Допомога Україні – цивілізаційний обов’язок

Польща: Допомога Україні – цивілізаційний обов’язок
245352 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща: Допомога Україні – цивілізаційний обов’язок

Інтернет-портал «Niezależna.PL» (8.12.2022) інформує про статтю віце-прем’єра, міністра культури та національної спадщини Польщі професора Пьотра Глінського, опубліковану в чеському тижневику «Ехо».

Професор підкреслив, що чинячи опір російській агресії, українці захищають також європейську цивілізацію та культуру. «Атакуючи Україну, росія руйнує і заперечує фундаменти нашої цивілізації, – зазначає він. – Цим є вбивство цивільних людей та дітей, бомбардування лікарень та шкіл, гуманітарних конвоїв, а також порушення міжнародних угод».

Польський міністр культури нагадав, що Гаазька Конвенція 1954 року недвозначно вказує, що знищення культурної спадщини під час конфліктів є воєнним злочином.

Підтримуючи Україну в захисті її культури та спадщини, треба пам’ятати, що це надзвичайно чутлива сфера, яка має величезне символічне значення для українського народу.

«На символічному рівні евакуація культурної спадщини є крайнім заходом. Тому, коли ми пропонуємо допомогу в захисті колекцій українських культурних інститутів, чи тільки деяких об’єктів, у жодному випадку не можна чинити тиску», – підкреслив п. Глінський. Він заявив, що Польща підтримує заклик української влади – позбавити росію членства в ЮНЕСКО. 

 

Єжи Слоневський, оглядач Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Єжи Слоневський,Пьотр Глінський,Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Польща й Україна: реалії і перспективи,Позиція Польщі,Niezalezna.PL,Strefy Wolnego Słowa, SWS, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео