Міністр ГЛІНСЬКИЙ: У найважчі часи культура додає нам сил

Міністр ГЛІНСЬКИЙ: У найважчі часи культура додає нам сил
157416 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Незважаючи на війну за кордоном, культура міцна. Культура важлива. Ми пам’ятаємо про культуру та застосовуємо принцип, що навіть у найважчі часи культура дає нам силу справлятися з реальністю, – сказав у Новому Таргу Віце-прем'єр-міністр, Міністр культури та національної спадщини Польщі Пьотр Глінський.

Віце-прем'єр-міністр взяв участь у церемонії відкриття нової частини корпусу ДМСШ ( Державної початкової та середньої музичної школи) імені Фридерика Шопена в Новому Таргу.

«Це велика радість, що ми можемо так динамічно змінювати нашу мистецьку освіту, основу польської культури. Ми перенесли нашу художню освіту в 21 століття. Ми знаємо, як важко сьогодні здійснювати інвестиції, особливо під час війни за кордоном, із зростанням цін на будівельні матеріали, та все ж нам вдається і ми можемо реалізувати такі чудові інвестиції», – сказав Глінський під час церемонії.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що за останні сім років за кошти міністерства профінансовано понад 2 тис. проектів, це інвестиції в школи мистецтв, більшість із яких музичні.

Віце-прем'єр-міністр подякував усім, хто займається культурними інвестиціями.

Директор музичної школи в Новому Таргу Марта Лапчинська повідомила, що відкриття нової частини будівлі є останнім етапом процесу будівництва музичної школи в Новому Таргу, який триває понад 20 років.

Вартість інвестиції, звершеної менш ніж за рік, склала майже 5 мільйонів злотих. Кошти фінансувало Міністерство культури та національної спадщини Польщі із Державного фонду сприяння культурі. Завдяки цій інвестиції школа отримала, серед іншого, камерний концертний зал, класи та загальну залу.

Шимон Бафія (PAP)

Світлина: Віце-прем’єр-міністр, Міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінський на відкритті нової частини будівлі Державної початкової та середньої музичної школи імені Фридерика Шопена в Новому Таргу. фото. PAP/G Момот

Теги: Міністерство культури та національної спадщини Польщі,Міністр Пйотр Глінський, Культура, Польща й Україна: реалії і перспективи,PAP, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео