У Польщі українських військових вже навчають володіти танками Leopard

У Польщі українських військових вже навчають володіти танками Leopard
302356 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віце-прем'єр Блащак: Польща вже навчає українських військових володіти танками Leopard

Польща вже почала навчати українських військових роботі на танках Leopard, - заявив віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак у Києві. "Важка бронетехніка має ключове значення для захисту України від російської агресії",  додав він.

Глава Міноборони Польщі нагадав у Києві, що саме Польща взяла на себе роль побудови коаліції країн, здатних підтримати Україну та надати танки Leopard. Таку ініціативу озвучив президент Анджей Дуда під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у січні цього року у Львові.

– Ініціатива передати Україні танки набирає обертів. Я вдячний усім міністрам національної оборони. Ця ініціатива ще вимагає зусиль і роботи. Тому я вирішив, що ми організуємо наступну зустріч тут, у Києві , – сказав Блащак, додавши:

Важка бронетехніка має ключове значення для захисту України від російської агресії. Із заявами виступили наші колеги, міністри оборони країн, які мають танки «Леопард». Остаточну декларацію чекаємо до середини лютого.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що першим етапом процесу передачі танків ?? є навчання українських військових. 

– Польща вже долучилася до цього навчання, українські військові відібрані. За короткий час українські військові навчатимуться на танках «Леопард»,

сказав він. 

 

«Ми підтримуємо Україну, тому що для нас вільна Україна є гарантом вільної Польщі. Про це говорив покійний президент Лех Качинський у 2008 році в Грузії. У 2009 році президент Качинський сказав, наскільки поганим є відродження Російської імперії для Польщі та світу»,  підкреслив Блащак.

 Обов'язок вільного світу  протистояти тенденції до відбудови Російської імперії,  додав віце-прем'єр, зазначивши, що "ми вражені хоробрістю українських воїнів, намагаємося підтримати Україну". 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що реальна підтримка, яку отримує Україна, дозволяє перемогти ворога. "Сьогодні однією з тем наших переговорів була танкова коаліція",  сказав він.

 

Михайло Ковальчик | Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи, Агресія росії в Україні,Михайло Ковальчик,Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак,Міністр оборони України Олексій Резніков ,Танкова коаліція, Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео