Осінні вибори у Польщі є ключовими для реалізації планів кремля

Осінні вибори у Польщі є ключовими для реалізації планів кремля
175775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майбутні парламентські вибори

є найважливішими в історії ІІІ Речі Посполитої. 

У 2023 році ми приймемо рішення про остаточне припинення

російського впливу на наше майбутнє.

 

Підтримання обороноздатності Польщі на далеко не достатньому рівні перед обличчям загрози, яка нам загрожує, видається одним із небагатьох питань, які дійсно мають сьогодні спільні опозиційні формування. 

Викриття про ліквідацію військових частин, позбавлення військового майна та зменшення чисельності і чисельності нашої армії є лише продовженням заяв, зроблених кілька тижнів тому на зустрічі, організованій під патронатом колишніх президентів Польщі Александра Квасневського та Броніслава Коморовського. Адже саме тоді представники опозиції один за одним заявляли, що прийшовши до влади припинять масштабне озброєння польської армії, порозривають контракти, оскільки "посилення обороноздатності нас фінансово розорить". 

Важко знайти меседж, більш приємний для московського вуха.

За заявами про обмеження розширення Війська Польського неозброєним оком видно, що той «абсолютно природний» процес розкладання нашої армії під час правління Громадянської платформи та PSL був добре продуманою акцією, а не результатом непрофесіоналізму. Чомусь за правління Туска Польща була роззброєна і чомусь його представники та ймовірні партнери по коаліції хочуть продовжувати цю політику попри війну та реальні загрози з боку РФ тепер. А втім, це безпосередньо означає й оголошення припинення військової підтримки України. Адже Польща здатна забезпечити Київ озброєнням, тому що робить великі закупівлі нової зброї. Якщо після осінніх виборів до влади прийде польська опозиція, Україна втратить свого найактивнішого і рішучого союзника – як за політичним, так і за стратегічним мотивом.

Позиції Польщі різко впадуть. Із країни, яку експерти називають новою військовою силою, ми перетворимося на одержувача безпеки та підпадемо безпосередньо під загрозу агресії. Тому майбутні парламентські вибори є найважливішими в історії ІІІ Речі Посполитої. У 2023 році ми приймемо рішення про остаточне припинення російського впливу на наше майбутнє. Можна навіть ризикнути сказати, що вибори в нашій країні є ключовими з точки зору реалізації планів Кремля. Їх результат матиме значний вплив на майбутнє Росії.

Якщо переможе антипутінський варіант, то шанси України на перемогу будуть великі, якщо виграє коаліція: «Ми хочемо говорити з Росією такою, як вона є» – перед Києвом буде дуже складне завдання, тому що нова влада, яка його представлятиме, прийме модель дій Берліна щодо українців, яку можна сформулювати одним реченням: красиві слова та максимально відстрочені й обмежені дії.

Катажина ҐУЙСКА

Рисунок: RAFAŁ ZAWISTOWSKI

Gazeta Polska – партнер Незалежного Медіа Форуму

ILUSTRACJA RAFAŁ ZAWISTOWSKI
ILUSTRACJA RAFAŁ ZAWISTOWSKI
Теги: Плани кремля,Вибори у Польщі 2023, Польща й Україна: реалії і перспективи,Катажина ҐУЙСКА,Ґазета Польска, SWS,Strefy Wolnego Słowa, GazetaPolska, Незалежний Медіа Форум, Агресія росії в Україні, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео