США і Польща: Спільні зусилля у підтримці України, покаранні росії, зміцненні НАТО

США і Польща: Спільні зусилля у підтримці України, покаранні росії, зміцненні НАТО
346254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Байден і Дуда обговорили допомогу Україні, покарання для рф і зміцнення НАТО – Білий дім

 

Основними темами двосторонніх переговорів делегацій США й Польщі на чолі з президентами Байденом і Дудою були подальші зусилля з підтримки України, тиск на росію, а також посилення взаємодії в Північноатлантичному альянсі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами зустрічі глав двох держав у вівторок, передає Укрінформ.

«Напередодні річниці жорстокого вторгнення росії в Україну лідери обговорили спільні зусилля щодо підтримки України, притягнення до відповідальності росії та зміцнення НАТО», - зазначається у документі.

При цьому повідомляється, що президент Байден «високо оцінив щедру підтримку народу Польщі, яка прийняла понад 1,5 мільйона українських біженців у своїх громадах».

Крім того, лідери обговорили посилення взаємодії двох країн в енергетичному секторі, в тому числі у сфері мирного атому, а також в оборонному секторі. Президенти зробили окремий акцент на важливості демократичних цінностей, які лежать в основі трансатлантичного альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі з польським лідером у Варшаві президент США Джо Байден подякував його країні за «дійсно надзвичайну» підтримку України та зауважив, що доведеться подолати ще багато викликів.

УКРІНФОРМ - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Укрінформ,Джо Байден, Анджей ДУДА,Матеуш Моравецький,США і Польща, Польща й Україна: реалії і перспективи, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео