Ми підтримуємо Україну, бо це справа нашої безпеки

Ми підтримуємо Україну, бо це справа нашої безпеки
223298 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми підтримуємо Україну, бо це справа нашої безпеки

   
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький: «Потрібно надавати Україні сучасні літаки. Особливо такі, які допоможуть захищатись від ракетних атак»  

«Україна захищає нас і є гарантом нашої безпеки. Тому ми готові допомагати і бути лідером тієї чи іншої коаліції по підтримці України», — на цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький у програмі «Розмова тижня» на Польському радіо для України.

За його словами, така допомога, яка нині надається Україні під час війни з Росією, ніколи не надавалась навіть союзникам-членам НАТО. Коментуючи результати візиту до Києва прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравєцького у роковини повномасштабного вторгнення і передачу Польщею перших танків Леопард  Бартош Ціхоцький повідомив, що упродовж найближчого часу буде передана і решта танків «Леопард». Але найважливіше, на його думку, щоб танки передала коаліція союзників України.

Паралельно, за його словами, у Польщі відбуваються навчання для українських військових. Посол Польщі в Україні також зазначив, що Україна потребує сучасних бойових літаків, які допоможуть захищатись від ракетних атак ворога. Бо атаки на мирне населення — це величезний злочин, і треба його зупинити. Бартош Ціхоцький також висловив сподівання, що Україна разом із союзниками нині має шанс зупинити на довгі роки неоімперську хворобу Росії.

 

Вела інтерв'ю Світлана Мялик

Теги: Світлана МЯЛИК,Бартош Ціхоцький, Польща й Україна: реалії і перспективи,Українська служба Польського Радіо, Агресія росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео