Почесне звання "Місто-Рятівник" одержав польський Люблін

Почесне звання "Місто-Рятівник" одержав польський Люблін
310838 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

Krzysztof ŻukPrezydent Miasta Lublin

2 д. 
Президент України Володимир Зеленський присвоїв Любліну звання Місто-Спаситель. Дякую від імені мешканців та мешканців міста, а також волонтерів за цей прекрасний жест.
Help for Ukraine має для мене обличчя пані Олени, яка приїхала сюди з двома синами, які внаслідок ракетного влучання могли втратити очі, але люблінські оптометристи врятували їм зір.
Вона має обличчя Вікторії, яка вже багато місяців активно працює для своїх співвітчизників, організовуючи всіляку підтримку.
У неї обличчя Оксани, яка приїхала в Люблін в останній момент перед пологами і потребувала термінової допомоги спеціаліста, щоб переконатися, що вона та її дитина в безпеці.
Це також обличчя тисяч дітей, жінок та чоловіків, яким ми допомагали. Це обличчя тисяч чоловіків та жінок-волонтерів, які за кілька годин після перших нападів були готові допомогти відкрити двері своїх домівок для незнайомців.
Горді, що ми змогли показати, наскільки відкриті наші серця.
Хочу подякувати Президенту Володимиру Зеленському за цю відзнаку для нашого міста та його мешканців.
Слава Україні ?? Хай живе Польща ??
 

Володимир Зеленський нагородив мерів Хелма, Ряшева, Любліна та Перемишля

   
Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії відзначення мерів Хелма, Ряшева, Любліна та Перемишля, — повідомила в четвер, 6 квітня, канцелярія прем’єр-міністра
Wołodymyr Zełenski podczas wizyty w Polsce wygłosił przemówienie na dziedzińcu Zamku Królewskiego
Wołodymyr Zełenski podczas wizyty w Polsce wygłosił przemówienie na dziedzińcu Zamku Królewskiego PAP/Paweł Supernak

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії відзначення мерів Хелма, Ряшева, Любліна та Перемишля, — повідомила в четвер, 6 квітня, канцелярія прем’єр-міністра.

 

«Ми не знаємо, які випробування чекають на нас, тому що українські воїни мужньо та надзвичайно героїчно борються на передовій за свободу України, за безпечну Польщу та Європу», — сказав Матеуш Моравєцький, якого цитує канцелярія прем’єр-міністра, під час церемонії відзначення президентом України Володимиром Зеленським мерів Хелма, Ряшева, Любліна та Перемишля.

Про церемонію повідомила канцелярія прем'єр-міністра у твіттері. До запису були додані світлини з вручення нагород, на яких, зокрема прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, президент Володимир Зеленський, заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Павел Шефернакер і представники місцевої влади.

Президент Зеленський у середу, 5 квітня, перебував у Польщі з офіційним візитом, першим після початку повномасштабної агресії Росії проти України в лютому 2022 року; зустрівся з президентом Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким і спікером Сенату Томашем Ґродзьким; взяв участь у Польсько-українському економічному форумі.

На подвір’ї Королівського замку у Варшаві виступили президенти Польщі та України.

PAP/С.Ч.
 
Вміщуємо також передісторію
у викладі Артема РЯСИ - ініціатора заснування почесного звання і присудження його Любліну
 
Трохи розповім чому для мене місто Люблін то місто-герой гуманітарної допомоги.
Лютий 2022 змінив життя наше життя. Перша реакція - шок. Друга - чим можу допомогти.
Я лиш на той час як місяць як прибув з Любліна з дипломом про вищу освіту.
В перші тижні війни до Кременчука приїхало біля 20 тисяч біженців з Харківщини. Запитав у міськвиконкому, чим можу допомогти і сказали - не вистачає продовольства і засобів гігієни.
Я одразу звернувся до Любліна.
Один з перших дзвінків був Krzysztof Stanowski і Anna Dąbrowska. Я почав домовлятися і вже у квітні перший гуманітарний груз приїхав у місто. Саме цього дня рівно рік назад.
Завдяки підтримки Ewelina Graban до Кременчука також влітку був переданий ще один гуманітарний груз. Тут також було передано дуже важливі медичні засоби у третю міську лікарню від французького Protection Civile і німецького міста Мюнстер. Гарна комунікаційна робота зі сторони Кременчука - віце-мер Пелипенко Володимир
Місто було завдяки польським друзям з Любліна, Бидгоща, литовського Алітусу , ізраїльського Рішону і багатьох інших міст побратимів гуманітарно забезпечене. При тому місто Люблін поки що юридично не місто побратими. Ключове , вірю, слово - поки.
Люблін за перший рік повномасштабної агресії росії- допомагав і словом (конференції, заходи, флеш-моби і акції підтримки), і ділом. Я щодня моніторив люблінські новини і спілкувався з волонтерами. Вражений такою допомогою Любліна.
Потім у вересні з’явилася ідея- звернутися до Офіс Президента Україниз пропозицією надання статусу - місто-рятівник.
Пан Артем Валах пояснив, що Konsulat Generalny Ukrainy w Lublinie та Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщівже почали перемовини, але підтримав ідею ще народного звернення.
Почався процес написання народного звернення. Разом з ініціативною группою Mykhailo Zaslavskyi, Roman Voloshyn, Danil Gavaza, Ілля Баранник почали писати діячам культури, науки, політики… і знайшли потужну підтримку ініціативи.
Особи, що підтримали ініціативу:
- Ярослав Юрчишин, народний депутат України;
- Роман Грищук, народний депутат України;
- Oleksiy Movchan, народний депутат України;
-Андрій Дещиця, Надзвичайний і Повноважний Посол України;
- Віталій Малецький, Кременчуцький міський голова;
- Ілля Кушнір, депутат київської міської ради 9-го скликання;
-Олександра Гнатюк (Ola Hnatiuk), співробітниця Інституту славістики Польської Академії Наук, голова Товариства промоції української культури в Польщі та польської в Україні;
- Даріуш Йодловський, Президент Асоціації Працедавців Люблінського
регіону “Левіафан”;
- Агнешка Гонсьор-Мазур, президентка Люблінського Клубу Бізнесу;
- Григорій Купріянович, голова Українського товариства в Любліні;
- Стефан Іван Батрух Stefan Batruch, священник Перемишльсько-Варшавської архієпархії Греко-Католицької Церкви у Польщі, президент Фундації духовної культури пограниччя та член Комітету польсько-українських культурних зв'язків Польської академії наук у Любліні;
- Кароль Кубіца Karol Kubica,керівник закордонного офісу польського інвестиційно- торгівельного агенства PAIH SA у Києві;
- Іренеуш Дерек , президент компанії Plastics Group і радник правління польської гірничовидобувальної нафтогазової компанії PGNiG SA;
- Богдан Лукасик Bogdan Lukasik, голова правління Modern Expo SA;
- Марта Драбчук Marta Drabczuk, співробітниця кафедри політичних рухів та етнічних досліджень Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні;
- Беата Бєронська-Лях Beata Bierońska Lach, директорка варшавського кінофестивалю
«Ukraїna!»;
- Олег Овчаренко Oleh Ovcharenko, менеджер проектів КІПЦ "Європейський клуб" Простір ідей - Європейський клуб
- Евеліна Панас Ewelina Panas, уповноважена ректора Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні з питань інтернаціоналізації;
- Валентин Балюк Walenty Baluk, директор центру Східноєвропейських студій Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні;
- Даміан Шацава Damian Szacawa, співробітник інституту Центральної Європи Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні;
- Якуб Ольховський Kuba Olchowski, співробітник інституту політичних та
адміністративних наук Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в
Любліні;
- Конрад Павловський Konrad Pawłowski, співробітник інституту політичних та адміністративних наук Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в
Любліні;
- Віталій Бойко Vitalii Boiko, співзасновник ТУСК "Обнова" в Любліні;
- Мар'яна Кріль Mariana Kril, журналістка Польського радіо для України і Радіоцентру народної культури;
- Тарас Бик Taras Byk, співзасновник ГО "Агенція відновлення і розвитку", директор ГО «Help Ukraine - Operation Palyanytsia»;
- Альона Душенко Альона Душенко, журналістка газети «Кременчуцький телеграф»;
- Антон Блажеєв Anton Blazheiev, лауреат спеціального призу «Висхідна зірка»
Конференції ректорів академічних шкіл Польщі (CRASP);
- Яна Стемпнєвич Jana Wino, журналістка, радіоведуча Української Служби
Польського радіо;
-Kateryna Drozdiuk, референт у справах рекрутації Університету Марії
Кюрі-Склодовської;
-Daria Savka, громадська діячка, популяризатор польської культури в
Україні, автор блогу «Polska Niezwykła»;
Потім була позитивна відповідь.
А тепер….
Офіційно- Люблін - місто-рятівник. Президент України Володимир Зеленський відзначив старання міста від імені всього українського народу.
Вчора був для мене особисто дуже особливий день.
Цей день настав… Я щиро радий що Люблін став «містом-рятівником» офіційно. Це місто натхнення для багатьох, місто рятівник для тисяч.
Як кременчужанин, дякую за поміч родинному місту.
Як громадський діяч. Я радий, що ініціатива надання статусу підтримало багато громадських активістів та науковців і це стало своєрідним додатковим аргументом надання статусу. Справді народна нагорода
Ми вдячні за Ваші зусилля та внесок у збереження життя та полегшення страждань тих, хто потребує допомоги. Ваші гуманітарні ініціативи та проекти забезпечують неоціненну допомогу для тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах.
В мене закарбуются слова від пані Евеліни Грабань. Це вам допомога, для перемоги яку ви заслуговуєте. Пишу ці слова і мурахи по шкірі.
Люблін одне з міст, яке надавало значну допомогу Україні, включаючи надання медичного обладнання та продуктів харчування, надання допомоги постраждалим від війни та інші форми допомоги. Головне надало своє серце і тепло для всіх.
Це нагорода Любліну підкреслю- за багаторічні зв’язки і підтримку України.
Люблін - це міст, що поєднує ?????
Я щиро вітаю президента міста Krzysztof Żuk і жителів міста Люблін з заслуженою нагородою.
Щиро дякуємо, Miasto Lublin
 
Цей день настав .... Щиро радію, що Люблін офіційно став "містом-рятувальником". Це місто натхнення для багатьох, а також рятівник для тисяч.
Як житель Кременчука дякую за допомогу моєму рідному місту.
Як соціальна діяльність. Радий, що ініціатива статусу отримала підтримку багатьох громадських активістів та академістів, що стало додатковим аргументом для статусу. Дійсно національна нагорода!
Ми цінуємо ваші зусилля та внесок у порятунок життів та створення гідних договорів на проживання для тих, хто цього Ваші гуманітарні ініціативи та проекти - безцінна допомога тим, хто опинився у складних життєвих ситуаціях
Пам'ятаю дуже сильні слова пані Ewelina Graban які були для мене сильною мотивацією в той момент. "Не потрібно дякувати мені, це допомога, яку ви заслуговуєте, адже ви вже переможці. "І це у квітні 2022 року. Набираю ці слова і мурашки по шкірі.
Але я думаю, що Anna Dąbrowska та команда гуманітарної фронту Krzysztof Stanowski , Lublin , Ewelina Graba ń, Krzysztof Żuk та тисячі жителів Любліна заслуговують на сердечне ДЯКУЮ!
Люблін - одне з міст, яке надало Україні значну допомогу, включаючи медичне обладнання та продукти харчування, допомогу постраждалим від війни. Найголовніше, що він віддавав своє серце і тепло кожному.
Велике ДЯКУЮ, Люблін!
 
 
 
 
 
 
 
All reaction
 
Теги: Почесне звання "Місто-Рятівник",Люблін,Артем Валах,Артем Ряса, Володимир Зеленський, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео