Ярослав КАЧИНСЬКИЙ: Огидна пропагандистська кампанія

Ярослав КАЧИНСЬКИЙ: Огидна пропагандистська кампанія
280988 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Огидна пропагандистська кампанія». Пан Качиньський різко висловився про діяльність опозиції щодо абортів у Польщі

– Це величезна, огидна пропагандистська кампанія, яку проводять Ліві та Громадянська Платформа, – сказав президент партії Права і Справедливість (ПіС) Ярослав Качинський, відповідаючи на запитання про протести щодо абортів і його попередні слова щодо рішення Конституційного Трибуналу, де не згадано про загрозу життю померлої жінки.

У середу перед засіданням клубу PiS у Варшаві журналісти запитали Качинського про протести, заплановані в десятках міст Польщі у зв’язку зі смертю 33-річної жінки, пані Дороти з Бохні, яка на п'ятому місяці вагітності була госпіталізована в Новий Тарг, де померла від септичного шоку. За даними медичної документації, кілька годин тому УЗД показало загибель плода.

У відповідь політик PiS послався на заяву групи депутатів PiS до Конституційного трибуналу та пов’язане з цим рішення Конституційного трибуналу 2020 року, в якому Трибунал встановив неконституційність положення, яке дозволяє аборти у разі високої ймовірності важкого і необоротного порушення розвитку плоду. 

– «Ні в заяві, ні, звісно, ​​в рішенні суду, тому що, звичайно, суд зв’язаний заявою, не було жодного слова про загрозу життю та здоров’ю жінки», – він сказав.

 

– «Такого не існує. Це придумано пропагандою, це частина уявної реальності», – додав президент ПіС.

Огидна кампанія 

У четвер перед засіданням президії «Права і справедливості» журналісти запитали Ярослава Качинського про його попередні слова, чи не шкодує він про них. 

– «Я не шкодую, тому що сказав 100% правду. Це величезна, огидна пропагандистська кампанія, яку проводять ліві та Платформа», – сказав він.

Відповідно до закону, аборт у Польщі можливий, якщо вагітність становить загрозу життю чи здоров’ю жінки або якщо вагітність сталася внаслідок заборонених дій (зґвалтування, інцест).

Про це заявив у понеділок міністр охорони здоров'я Адам Нєдзельскі, посилаючись на випадок у закладі в Новому Таргу. Він зазначив, що кожна жінка в Польщі має право перервати вагітність у разі загрози її здоров’ю чи життю. За його словами, ці дві умови слід розглядати окремо. Здоров'я має широке визначення. Йдеться як про фізичне, так і про психічне здоров’я.

У понеділок міністр охорони здоров’я призначив групу з розробки методичних рекомендацій для суб’єктів охорони здоров’я у сфері процедур, пов’язаних із перериванням вагітності. До складу колективу увійшли фахівці з гінекології, акушерства, неонатології, перинатології та психіатрії.

 

Омбудсмен з прав пацієнтів Бартломей Хмєловець повідомив, що у випадку смерті пацієнтки в Новому Таргу після сигналів ЗМІ було негайно взято пояснення ex officio, використовуючи, серед іншого, і висновок національного консультанта з акушерства та гінекології.

Смерть 33-річної 

Розслідування у справі 33-річної жінки з Бохні буде проводити регіональна прокуратура в Катовіце. Національна прокуратура вирішила передати розслідування туди.

 

У зв’язку зі смертю вагітної пацієнтки в Підхалянській спеціалізованій лікарні в Новому Таргу Уповноважений з прав громадян Марцін Вєчек звернувся в середу до Міністерства охорони здоров’я, Уповноваженого з прав пацієнтів і окружної прокуратури в Новому Таргу і попросив міністра Адама Нєдзельського вказати, чи – і якщо так – які заходи вжило міністерство, щоб прояснити ситуацію та уникнути подібних подій у майбутньому. 

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Ярослав Качинський, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa,PiS, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media,Медицина і політика
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео