XVIII з’їзд клубів «Gazety Polskej»

XVIII з’їзд клубів «Gazety Polskej»
238001 ПЕРЕГЛЯДІВ

XVIII з’їзд клубів «Gazety Polskej»

У підваршавській місцевості Спалє днями відбувся XVIII з’їзд шанувальників (клубів) «Gazety Polskej». Такі клуби, які об’єднують прибічників партії «Право і Справедливість» (ПіС) та «Gazety Polskej», є унікальним явищем суспільного життя Польщі й представляють погляди простих громадян із різних місцевостей країни.

З’їзд був присвячений головній політичній події 2023 року – парламентським виборам у Польщі, на яких за владу боротимуться дві основні політичні сили – об’єднані праві (ПіС та їхні союзники) й ліво-центристська «Громадська платформа».

З’їзд клубів «Gazety Polskej» привітав прем’єр-міністр Матеуш Моравецький та кілька міністрів, в тому числі міністри оборони Маріуш Блащак, а також маршалек (спікер) Сейму пані Ельжбета Вітек.

Чиновники взяли участь в обговоренні важливих проблем політичного життя Польщі, відповіли на численні запитання делегатів з’їзду.

Центральною подією з’їзду стала участь у ньому почесного гостя, віце-прем’єра уряду Республіки Польщі, голови партії «Право і Справедливість» Ярослава Качинського.

Вели цю зустріч друзі і постійні автори Незалежного Медіа Форуму – редактори Томаш Сакєвіч та Катажина Ґуйска.

У своєму виступі Ярослав Качинський підкреслив, що Польща повинна бути не тільки заможною, але й країною з сильною культурою.

Він зупинився на передвиборчих засадах партії ПіС, мета якої – перемога шляхом переконання більшості і тих, хто вагається, у слушності обраного Польщею шляху. Ярослав Качинський наголосив, що партію очікує «важка виборча боротьба» 

Єжи Слоневський,

оглядач Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Ярослав Качинський,Катажина ҐУЙСКА,Gazeta Polska, SWS,Strefy Wolnego Słowa,Tomasz Sakiewicz, Independent Media Forum, IMF,www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео