Валерій ІВАСЮК: Засуджую антипольські оборудки українського олігархату і вимагаю адекватної реакції влади

Валерій ІВАСЮК: Засуджую антипольські оборудки українського олігархату і вимагаю адекватної реакції влади
300662 ПЕРЕГЛЯДІВ

Валерій ІВАСЮК: Засуджую антипольські оборудки українського олігархату і вимагаю адекватної реакції влади

Всі європейські і вітчизняні ЗМІ поширили інформацію про скандал, спричинений міністром МЗС України Кулебою, який викликав на килим Надзвичайного Посла Польщі задля оголошення протестної ноти за, на розсуд міністра, принижуючу Україну заяву Прем'єра Польщі, пов'язану з проблемами т.з. зернової незгоди.

Як відомо, Польща і ще кілька країн ЄС противляться транзиту українського збіжжя своєю територією. Влада ж України вкрай недипломатично на це реагує. Така реакція нашої влади є неадекватною і провокаційною відносно найвірніших країн-друзів України.

Достеменно відомо, що від початку транзиту нашого збіжжя територіями ряду країн ЄС відбувались злочинні, корупційного характеру дії української влади і вітчизняних олігархів, магнатів-трейдерів, що дуже сильно демпінгувало  ціни на внутрішньому ринку зернових в Польщі та ще чотирьох країн. Саме тому і повстали фермери цих країн з вимогою заборонити Україні транспортувати збіжжя їхніми територіями.

Уряд Польщі і країн-сусідів України ухвалив єдино правильне рішення і заборонив або частково обмежив транзит українського збіжжя. Президент Зеленський звернувся з цього приводу до ЄС, а не покарав винних в своєму уряді за нанесену шкоду країнам, найвідданішим помічникам і партнерам України, та іміджу України.

Українська влада має бути вдячна не на словах, а на ділі, і не паскудити добросусідські відносини. Прем'єр Польщі пан Моравецький слушно це і закинув Україні.

Мій висновок і особиста пропозиція: Кулебу маємо вигнати, позбавивши його ранга Надзвичайного і Повноважного Посла, відправивши на  «заслужений смітник». Такі помилки недопустимі і непростимі!

Що ж до Офісу Президента, то ми всі повинні зауважити, що цей скандал нагадує недипломатичну практику України перед широкомасштабним вторгненням, коли почались негаразди з усіма країнами-сусідами ЄС, НАТО і навіть особисто з президентом США.

Теперішня делегована Кулебі скандальна місія не є винятком, вона є сталою практикою, яка певний час була закамуфльована під показні обнімашки із світовими лідерами. Вкрай недалекоглядно розсварити Україну з Польщею в апогеї війни, коли настав клінч і московія поки не може просуватись в глиб України, а ЗСУ вкрай обмежені в зброї і людському ресурсі, щоб звільняти свою територію.

На тлі таких дій «формула миру» виглядає як блюзнірський сценарій творення величі нещирих аматорів-миротворців.

 

Валерій ІВАСЮК, громадський і державний діяч

 Колаж: https://24tv.ua/

 

Теги: Валерій ІВАСЮК,Осуд української позиції щодо Польщі, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, www.mediaforum.news, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео