«Уряд Туска був готовий віддати половину Польщі». Томаш Сакевич про шокуючі документи

«Уряд Туска був готовий віддати половину Польщі». Томаш Сакевич про шокуючі документи
328003 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Уряд Туска був готовий віддати половину Польщі». Томаш Сакевич про шокуючі документи

«Поляки мають право знати, яку долю ви їм готували – повторення Бучі та Ірпеня, а ви хотіли перетворити Варшаву на прифронтове місто», – написав сьогодні на сайті екс-міністр національної оборони Маріуш Блащак, посилаючись на до концепції уряду ПО щодо захисту Польщі на лінії Вісли. – Російські частини мали вийти на лінію Вісли без особливого опору. Не було ніяких оборонних планів, - наголошує Томаш Сакевич у своєму останньому коментарі.

У неділю в соцмережах був опублікований ролик, в якому міністр національної оборони Маріуш Блащак зазначив, що оборонні плани Польщі на лінії Вісли є небезпечними для нашої країни. У матеріалі представлені фотографії документів, зокрема фрагменти плану використання ЗС Польщі в рамках самостійної оборонної операції, затвердженого колишнім головою Міноборони Богданом Кліхом.

Роззброїти Польщу

У своєму останньому коментарі Томаш Сакевич зазначив, що глава Міноборони опублікував надзвичайно важливий документ.

Цей документ показує, що Польща мала бути незахищеною, до половини її території, якщо росіяни нападуть на нас. Російські частини без особливого опору повинні були висунутися до лінії Вісли. Не було планів оборони, планів забезпечення безпеки цивільного населення, планів протидії наступу російської армії на такі міста, як Білосток, Жешув, Люблін, Сувалки, Остроленка, Седльце. Ось так мала виглядати війна, як вона виглядала в перші дні в Україні, коли росіяни дійшли до Бучі і вчинили масові розправи, особливо на передовій.

– сказав головний редактор «Gazeta Polska».

Редактор сказав, що можна уявити, як виглядатиме Воломін чи Вишкув, де населення буде повністю умиротворене.

Томаш Сакевич також посилався на концепцію повного відведення військ зі сходу та захисту лише західної частини території.

Ця концепція була безпосередньо пов’язана з інтересами Німеччини, тому що, звичайно, Польща була б для Німеччини буфером, який міг би ввести війська НАТО у разі будь-якої загрози. І якби Польщу розділили, то невелика частина країни, яка б не була окупована росіянами, звісно, ​​опинилася б у повній залежності від Німеччини. Новий поділ Польщі

- додав.

Вибори на задньому плані

Він згадав реакцію опозиції, яка заявила, що такі документи не повинні розголошуватися. Вони не сказали, що це неправда.

Чого насправді боїться опозиція? Якщо росіяни це знають, чому це не можна відкрити громадськості? Бо коли громадська думка дізнається і переконує нас, що хотів з нами зробити уряд Туска, ніхто при здоровому глузді не проголосує за них, незалежно від їхніх поглядів.

- він сказав.

 Повний коментар у відео нижче:

">

 

Niezalezna.PL  партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Tomasz Sakiewicz, SWS, Strefy Wolnego Słowa,Gazeta Polska, Gazeta Polska Daily, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео