Президент Дуда: «Ця жорстока війна має закінчитися, а не бути замороженою!» Він також говорив про розкриття злочину

Президент Дуда: «Ця жорстока війна має закінчитися, а не бути замороженою!» Він також говорив про розкриття злочину
277652 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Дуда: «Ця жорстока війна має закінчитися, а не бути замороженою!» Він також говорив про розкриття злочину

– Коли Володимир Путін розпочав війну в Україні, він хотів відбудувати Російську імперію, він хотів розділити світ і зробити Європу постійно залежною від її сировини. Йому це не вдалося, і я глибоко вірю, що йому не вдасться, – заявив президент Республіки Польща Анджей Дуда під час виступу в загальних дебатах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї.

Виступ Президента Республіки Польща Анджея Дуди в загальних дебатах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН

«Російська жорстока агресія спричинила великі глобальні проблеми. Вона поставила міжнародний правопорядок під серйозне випробування. Ціна цих варварських дій — гуманітарна, матеріальна, а також екологічна — величезна і продовжує зростати. Світовий мир ще не був під такою загрозою довго."

– сказав президент Анджей Дуда.

Він додав, що польський досвід Другої світової війни та вторгнення до Німеччини та Радянського Союзу означає, що Польща, як мало інших країн, розуміє трагедію України.

«Ми знаємо, що таке смерть і страждання, зруйновані міста і злочини геноциду. Під час Другої світової війни загинуло 6 мільйонів наших громадян, у тому числі 3 мільйони польських євреїв. Варшава, столиця Польщі, була зрівняна із землею. Але наша історія є також свідченням того, що навіть злочини та переслідування не зламають справжнього духу свободи! Що свобода зрештою переможе!

– сказав президент.

"Відмова від свободи - це поневолення, є імперіалізм і неоколоніалізм, є хворі мрії про панування над іншими. Розв'язуючи війну в Україні, Володимир Путін хотів відбудувати Російську імперію, хотів розділити світ і зробити Європу назавжди". залежить від її сировини. Він провалився! І я глибоко вірю, що у нього не вийде! » - зазначив він.

«Світ знову потребує сміливих і далекоглядних лідерів»

«Сьогодні світ знову потребує сміливих і далекоглядних лідерів! Таким лідером був покійний президент Польщі Лех Качинський, з яким я мав честь співпрацювати. Лідер, який кілька років тому намагався пробудити совість, звертатися до політиків і застерігати від імперської політики Росії Володимира Путіна».

– сказав Дуда.

Він нагадав і процитував промову Леха Качинського в Тбілісі під час російського вторгнення в Грузію, зокрема його слова про те, що часи російського панування в регіоні назавжди закінчилися.

«Сьогодні саме тут, у штаб-квартирі ООН, я хочу повторити: ці часи ніколи не повернуться! Логіка загарбництва, силової зміни кордонів, нехтування законом і відмови українського народу в праві на існування. треба зупинити!» – сказав Дуда.

"Ця жорстока війна має закінчитися, а не бути замороженою! Цього можна досягти лише шляхом відновлення повної територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах!"

– додав.

Він також закликав притягнути до відповідальності винних у військових злочинах і підкреслив, що Польща веде діяльність у цій сфері. Він також додав, що окрім війни в Україні є ще й інформаційна війна, і її лезо також спрямоване проти Польщі.

"Робляться спроби очорнити Польщу в різні способи. Це тому, що ми послідовно виступаємо проти російської імперської та неоколоніальної політики і з самого початку підтримуємо захист України. Ми повинні зробити з цього висновки як міжнародна спільнота. Ми повинні боротися маніпуляції та дезінформації Треба боротися з викривленням історії Помінявши ролі ката і жертви Зло треба називати злом, а злочин злочином! – звернувся президент.

Звинувачення у «затягуванні війни»

Під час виступу Дуда розкритикував тих, хто звинувачує країни, які підтримують Україну, у затягуванні війни.

 «Це абсолютно хибна логіка. Це все одно, що звинуватити свого сусіда в тому, що він намагається допомогти людям, які захищають свій будинок від нападу бандитів. Якщо хтось напав на ваш будинок, ви маєте право захищатися, і ваші сусіди не повинні бути байдужими! Україна не змогла б протистояти агресії, ефективно відстояти свою незалежність, якби не допомога інших країн, зокрема США».

- він сказав.

Він додав, що Америка відіграє ключову роль у безпеці та процвітанні Європи протягом понад 100 років, про що на континенті дуже часто забувають.

«Ми в Польщі це дуже добре пам’ятаємо! Тому найважливішим пріоритетом польського головування в Європейському Союзі в першій половині 2025 року буде поглиблення трансатлантичних відносин і співпраці між ЄС і Сполученими Штатами!» – заявив президент.

«Польща ніколи не мала колоній»

"Польща ніколи не мала колонії, і ми цим пишаємося. Ми завжди це наголошуємо. Сама моя Батьківщина зазнавала брутальних нападів, руйнування та експлуатації багато разів її сусідами з імперськими амбіціями. Вона зникла з карт світу на 123 роки. Тобто чому ми чудово розуміємо країни, які пережили колоніалізм, і виклики, з якими вони стикаються»

– сказав Дуда.

Він також додав, що Польща завжди без вагань реагує на заклики про допомогу.

«Незважаючи на війну в наших безпосередніх сусідах, ми продовжуватимемо допомагати країнам Східного партнерства. Ми також пам’ятаємо про країни Африки на південь від Сахари. Ми присутні на Близькому Сході. Враховуючи кризу біженців, викликану війною в Сирії, Допомога Польщі Іраку, Лівану, Палестині та Йорданії збережеться. Польща також продовжить гуманітарну підтримку», - заявив президент.

Він також оголосив, що Польща підтримує прагнення Африканського союзу відігравати більшу роль на міжнародній арені та поважає принцип «африканських рішень африканських проблем», водночас пропонуючи поділитися досвідом у трансформації польської економіки.(

 

Niezalezna.PL  партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Neizalezna PL,SWS, Strefy Wolnego Słowa,Gazeta Polska, Gazeta Polska Daily, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.mediaforum.news
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео