Telewizja Polska та її журналісти стали об'єктами незаконних нападів

Telewizja Polska та її журналісти стали об'єктами незаконних нападів
219477 ПЕРЕГЛЯДІВ

«У глядачів забрали телебачення!». Виконуючий обов’язки президента TVP Мацей Лопінський про скоординований напад

"Останніми тижнями Telewizja Polska та її журналісти стали об'єктами численних нападів. 20 грудня цього року відбулася спроба незаконного захоплення влади в Компанії. Їхнє телебачення було відібрано у глядачів, контроль над кількома організаційними підрозділами TVP було захоплено, а сигнал кількох антен було вимкнено з порушенням закону», – написав у листі до глядачів і співробітників TVP новий виконуючий обов’язки президента TVP Мацей Лопінський.

Матеуш Матишкович вчора подав у відставку з посади президента Telewizja Polska - TVP, про що першим повідомило Telewizja Republika. Відповідно до закону, наглядова рада TVP поклала на Мацея Лопінського виконання обов’язків президента TVP. Він звернувся з листом до глядачів, співробітників і однодумців компанії.

 

 

– Польське телебачення та його журналісти за останні тижні зазнали численних нападів. 20 грудня ц.р мала місце спроба незаконного захоплення влади в Компанії. У Глядачів було відібрано їхнє Телебачення, взято під контроль декілька організаційних підрозділів TVP, з порушенням законодавства відключено сигнали кількох антен, у тому числі TVP Info, TVP3 та TVP World, а також портал tvp.info. закрито, а TVP productions масово зникли з онлайн-платформи Компанії. Виробництво та трансляція Телеекспресу, Панорами та Новин, інформаційних та журналістських програм , – сказав Мацей Лопінський, в.о. президента TVP.

Напад на TVP був здійснений із застосуванням сили, співробітників вигнали, їм заблокували вхід у будівлі та виконання роботи. Були порушені Конституція Республіки Польща, рішення Конституційного трибуналу, положення Закону про телерадіомовлення, Закону про Національну раду з питань медіа, Закону про пресу та внутрішніх правил Компанії. Запроваджено хаос, працівники розгублені, Telewizja Polska щодня зазнає величезних фінансових втрат. Явне падіння акцій – факт. Від цього виграють приватні ЗМІ, а програють глядачі.

– написав Лопінський.

Новий президент зазначив, що зазначені події були оцінені як незаконні Президентом Республіки Польща, іноземними ЗМІ та журналістськими організаціями.

Атака на TVP має всі ознаки скоординованої операції, спрямованої на незаконне захоплення громадських ЗМІ в Польщі. Я рішуче заявляю, що всі дії узурпаторської влади щодо кількох сотень співробітників і співробітників TVP, включаючи звільнення з роботи, звільнення з роботи, позбавлення доступу до робочих місць, залякування та дисциплінарні санкції, є незаконними, а причетні до цієї практики постраждають. наслідки, передбачені законом. Повідомляю, що структура Компанії така ж, як і на 19 грудня цього року, це стосується як трудового статусу співробітників та співробітників, так і заміщення керівних посад.

– написав Лопінський.

– Хочу подякувати всім, хто їх заступився, і впевнений, що восторжествує сила аргументів і закону, а не аргумент сили, – зазначив голова ТВП.

 

Теги: TVP, Niezalezna.PL, www.mediaforum.news, Independent Media Forum, Польща й Україна: реалії і перспективи
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео