Польща прагне бачити Україну членом Євросоюзу наприкінці десятиліття

Польща прагне бачити Україну членом Євросоюзу наприкінці десятиліття
295209 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща прагне бачити Україну членом Євросоюзу наприкінці десятиліття – у межах міжнародно визнаних кордонів, заявив новий очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Києва. 

“У кінці десятиліття ми хочемо, щоб Україна в своїх міжнародно визнаних кордонах була членом Європейського Союзу і важливим партнером Польщі, вже як член тієї ж європейської родини”, – сказав Сікорський.

Україна повинна виграти війну, а “Путін повинен її програти”, наголосив політик. Польща є справжнім другом України, і “зараз, коли на фронті патова ситуація, ця ситуація є випробуванням цієї дружби”.

“Ми також усвідомлюємо, що якщо Україна переможе, це зміцнить моральний дух не лише самої України, але й усього вільного світу, тому Україна повинна перемогти”, – підкреслив Сікорський.

Сікорський закликав Захід згуртуватися навколо України й переозброїтися з огляду на загрозу з боку Росії. “Якщо Захід мобілізується, у мене немає сумнівів, хто переможе, але він повинен нарешті почати мобілізуватися”, – заявив політик. 

Польський міністр також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром оборони Рустемом Умеровим. Візит до України став першою закордонною поїздкою Сікорського від моменту призначення на посаду і мав продемонструвати підтримку Києву, а також сприяти розв’язанню питання блокади польсько-українського кордону та експорту агропродукції.

У жовтні торік Сікорський вже відвідував Україну. Тоді політик привіз позашляховик, який придбав для потреб ЗСУ разом з дружиною. 

Фото: Офіс Президента України

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео