США: Українська і польська спільноти звернулись до Конгресу США

США: Українська і польська спільноти звернулись до Конгресу США
226037 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) разом із Конгресом американської Полонії (КАП) закликають Конгрес США виділити необхідну Україні допомогу, рішення щодо якої американські законодавці не можуть погодитися з грудня 2023 року.

“Наші громади закликають адміністрацію Байдена та обидві партії в Конгресі прийняти активні та конкретні заходи для стримування Кремля від подальших геноцидних дій проти України та гібридної війни проти інших країн у Центрально-Східноєвропейському регіоні. Загарбницьке вторгнення Росії в Україну не лише порушує права людини та світового порядку, яким керуються США, але й безпосередньо загрожує інтересам національної безпеки США”, – йдеться у зверненні, яке опублікував Андрій Футей, Віцепрезидент СКУ та Президент УККА.

Ця війна досягла поворотного моменту, і Росія отримує підтримку від найбільш корумпованих та авторитарних країн у світі. Здатність України захищати себе зменшується, про що свідчать систематичні російські масовані атаки. 

“Надання пакета національної безпеки на $61,4 млрд для України стосується більш ніж територіальних кордонів України. Польща розуміє ризики, які створює Росія, адже територіально перебуває ближче до агресора. Польща є головним союзником у протидії російській агресії й виділяє 3,9% свого ВВП на оборонні витрати – вдвічі більше, ніж ціль НАТО у 2%.”, – йдеться у зверненні.

Польсько-американська громада розуміє серйозність російської агресії. Погрози щодо суверенітету Польщі, зокрема слова Путіна про Польщу як “подарунок Сталіна”, підкреслюють необхідність єдності. Польська та українська громади поділяють розуміння щодо необхідності протидії Росії та підтримують зусилля США в допомозі Україні.

“Як лідер Вільного Світу, у співпраці з нашими партнерами з Польщі, України та інших європейських країн, Сполучені Штати не можуть залишити своїх союзників самотніми на цьому критичному етапі. Ми повинні спільно підтримувати Україну і захищати цінності демократії та суверенітету в Європі. КАП та УККА продовжують виступати за поглиблення відносин між Сполученими Штатами та країнами Центральної та Східної Європи”, – підсумовується в документі. 

Нагадаємо, 11 січня УККА звернувся до американських виборців із проханням закликати Конгрес США виділити необхідну Україні, зокрема фінансову, допомогу.

Фото: Shutterstock

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео