В чому путін звинувачує Польщу?

В чому путін звинувачує Польщу?
309311 ПЕРЕГЛЯДІВ

В чому путін звинувачує Польщу?

Такер Карлсон і кремлівські пропагандисти опублікували інтерв’ю з путіним, пише інтернет-платформа WS (Wirtualna Polska, 09.02.2024), підкреслюючи, що «путін звинувачує Польщу в співробітництві з Гітлером. Це – приклад російської маніпуляції й свідчення того, що «не варто розмовляти з диктаторами».

Портал повідомляє, що на початку розмови путін зняв годинник, і в продовж 25 хвилин представив свою версію історії.

Повторював те, що казав багаторазово. «Україна – штучна держава» та історично тісно пов’язана з росією.

Повторював, що метою спеціальної військової операції, як офіційно називається вторгнення, є «денацифікація України, яка прославляє нацистських колабораністів».

Звинувачував Україну в тому, що вона не хоче закінчити «конфлікт» і запевнив Такера Карлсона, що росія не програє війну в Україні: «Цього ніколи не буде».

Дуже цікаво, що в інтерв’ю з’явився «Польський мотив». Путін стверджував, що назву Україна вигадали Поляки.

Після інтерв’ю в Польщі з’явилася лавина коментарів. Якуб Вєх з порталу defence.24pl пише, що «Такер зробив своє, Такер може піти» і долучає цитату російського посла:

– Після інтерв’ю з путіним у вас (поляків. – Ред.) впадуть з очей більма, – заявив російський дипломат.

Арлета Бойке, аналітик подій на Сході, звертає увагу, що оголошуючи «спеціальну операцію», путін, починав з лекції історії. Інтерв’ю з Такером Карлсоном почав так само. Тези добре відомі: Польща співробітничала з Гітлером, а Україна – штучна держава.

Кореспондент RMF у Вашингтоні Павел Жуховський зауважив, що монолог путіна не викликав жодної реакції з боку Карлсона. Путін звинувачує Польщу, що співробітничала з Гітлером. Приклад російської маніпуляції. Ось чому не треба розмовляти з диктаторами.

Жуховський навів кілька неприємних моментів, де Такер насміхався разом з путіним. «Якщо перед тобою диктатор і ти не хочеш допомогти йому покращити картинку, ти не будеш посміхатися, а – ставити питання й заперечувати», – підкреслює польський журналіст.

Войцех Якубік з BiznesAlert.pl каже, що путін нагадав Карлсону про його (Такера) спробу вступати до ЦРУ замолоду. То найкращий приклад, як цей «незалежний захисник свободи слова» попався на гачок диктатора.

Додав. Що «путлер» заявив Такеру. Що заатакував би Польщу тільки у випадку, якби вона його (тобто росію. – Ред.) заатакувала. Путін завжди міг би вигадати казку про атаку на випередження – таку ж, як про міфічних нацистів в Україні. Не треба слухати казок, треба спостерігати й реагувати, – підсумовує Якубік. Три «С»: спокій, санкції, солідарність» – таке гасло платформи.

Реакція польських журналістів на путінські брехні цілком очікувана.

Але незрозуміло – чому вони пропустили й не прокоментували слова кривавого диктатора, кримінального злочинця пітна про те, що Гітлер був ВИМУШЕНИЙ напасти на Польщу. Нацист путін виправдовує Гітлера.

Може, польські журналісти не вислухали 2-годинну маячню божевільного тирана або не розуміють російської мови?

 

Єжи Слоневський, старший оглядач НМФ

">

Теги: Такер Карлсон, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео