Вибух щирості Макрона чи подарунок Кремлю?

Вибух щирості Макрона чи подарунок Кремлю?
360008 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В «Gazeta Polska codziennie» (Niezalezna. PL. 11.03.2024) з’явилася стаття Ясека Шпаковського, який торкається заяви президента Франції Еммануеля Макрона, щодо можливості відправлення військ НАТО в Україну.

Ті, ХТО ПАМЯТАЮТЬ ЩЕ ІСНУВАННЯ Радянського союзу, швидше зрозуміють анекдот про те, як влада кремля визнавала свої успіхи або провали. Монополію на найважливіші «новинки» мала тоді совєцька «Правда». Небагато читачів витримували потік тупої пропаганди. Проте найбільш досвідченні навчилися читати таким чином, що замовчування якоїсь інформації було в дійсності її підтвердженням.

Наприклад офіційне заперечення, що совєцькі війська 17 вересня 1939 року напали на Польщу, було для читачів визнанням цього факту.

Автор стверджує, що подібні методи інформування про певні справи використовує також світова дипломатія. Деякі заяви та дії політиків не слід сприймати дослівно, а треба розуміти навпаки.

Заяви, які підтримують цю справу (заяву Макрона – Ред.) можуть бути тільки зондуванням громадськості чи влади інших країн. Маю враження, що з подібною ситуацією маємо справу після заяви Еммануеля Макрона щодо можливої збройної інтервенції НАТО в Україні.

Сьогодні немає консенсусу аби офіційно, відверто, з підтримкою вислати війська на місце. Але враховуючи динаміку, цього не можна виключати. Політик (Макрон) заявив, що «зробимо все, що треба, аби росія не змогла виграти цю війну».

Треба визнати, що це надзвичайно сильна заява, але повністю неадекватна щодо того, як до конфлікту підходить переважна більшість країн НАТО.

Наслідки слів Макрона стали заперечення «навипередки»: «Ми не пошлемо війська», «немає про це мови», - й увиразнилася різниця поглядів між більш обмеженими країнами і тими, які відверто визнають, що їхні солдати вже в Україні, але не на лінії фронту.

Пікантності додає той факт, пише Ясека Шпаковський, що такі лідери, як Макрон, повинні розуміти, що сьогодні Києву не йдеться про інтервенцію НАТО, але лише про продовження надання військової та фінансової допомоги, з якою справи ині виглядають фатально.

Також з боку деяких європейських країн, таких як Німеччина, якщо згадати зволікання з постачанням ракет ТАУРУС, обіцяних Берліном.

На жаль, автор нічого не пише про позицію Польщі, яка навідріз відмовилася висилати своїх вояків в Україну, а блокування українсько-польського кордону завдає економічної шкоди воюючій Україні.

 

Єжи Слоневський, старший оглядач НМФ

Теги: Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео