Генерал Роман Полько з приводу скандального прильоту на територію Польщі російського дрона

Генерал Роман Полько з приводу скандального прильоту на територію Польщі російського дрона
262751 ПЕРЕГЛЯДІВ

У впливовій польській газеті "Жечпосполіта" 27.08.2024 з'явився коментар генерала Романа Полько, колишнього командира спецназу ГРОМ, з приводу скандального прильоту на територію Польщі російського дрона під час масованої атаки на Україну. 

Ми більше боїмось власних дій, ніж того, що російська ракета вб'є польських громадян, заявив генерал. 

Інформація польського війська свідчить, що об'єкт не був збитий, оскільки хоча й був викритий за допомогою радіолокаторів, "з ним не було візуального контакту". 

Жахає мене така безпорадність, сказав генерал Полько, і я задумуюсь чи це дійсно технічні проблеми? Чи це проблеми юридичні? Не маю жодного сумніву, що Операційне Командування повністю розуміло, що це був озброєний дрон. Не вперше ми зустрічаємось з такою ситуацією, й ми знову демонструємо нашу безпорадність. Для мене, як для військового, підкреслив генерал, це є дражлива ситуація, бо від вояків очікують результативних дій, а не сліпого слідування процедурам. Бо процедурам слідували голландські солдати в Сребреніці, коли допустили масові вбивства, зазначив польський генерал у відставці.

Маю враження, що деякі політики ще не знають, що йде війна і літають бойові ракети. Треба ці об’єкти просто знищувати, а не весь час казати, що ситуація під контролем. Я очікую від командування відвертої правдивої комунікації.

Ця заява бойового генерала свідчить про велике невдоволення військових нерішучістю керівництва ЗСРП і НАТО у відбитті російських провокацій, що може тільки заохотити агресора.

Єжи Слоневський, аналітик НМФ

Теги: Єжи Слоневський, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео