Чи варто міняти шило на мило в провокативних антиукраїнських виступах?

Чи варто міняти шило на мило в провокативних антиукраїнських виступах?
380981 ПЕРЕГЛЯДІВ

КОЛИШНЯ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ПОЛЬЩІ ЗВИНУВАЧУЄ ВЛАДУ УКРАЇНИ В БЕЗСОРОМНОСТІ… 

В сумно відомому своїми антиукраїнськими виступами журналі «Do RZECZY» (серпень 2024) з’явилося повідомлення про заяву колишньої прем’єр-міністерки від партії ПіС Беати Шидло (нині вона депутат Європарламенту) про те, що "українська влада ставиться до Польщі з презирством і безсоромністю. Шидло прокоментувала виступ міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на Кампусі «Польща Майбутнього».

«Шеф МЗС України Д.Кулеба  назвав "українськими територіями простір Люблінського, Підкарпатського і Малопольського воєводств, – заявила Шидло. – Це безпрецедентна подія у польсько-українських відносинах». Вона підкреслила, що через понад два роки рятування України військовим обладнанням та іншою підтримкою, до Польщі українська влада ставиться з презирством  і безсоромністю. «Ви робите не тільки погано, пане Кулеба, ви робите глупо», звенулася екс- прем’єрка до українського міністра.

Що ж трапилося насправді?

Міністр Кулеба виступав в Ольштині, в тій частині Польщі, куди були переселені українці в ході акції «Вісла». Одна із слухачок спитала його – коли нарешті Польща зможе провести ексгумацію жертв Волині?

Перед тим, як відповісти, український політик сказав, що Ольштин, в якому відбувається Кампус, відіграв велику роль під час операції Вісла. «Чи пані розуміє, чим була операція Вісла, і чи знає, що всі ці українці були примусово вигнані з українських територій, щоб замешкати між іншим і в Ольштині?»  – спитав Кулеба цю особу.

Міністр підкреслив, що якби ми почали  гребтися в історії, то зайшли б дуже далеко, пригадуючи те, що вчинили поляки українцям і українці полякам.

Незалежний Меді Форум хоче нагадати деяким польським політикам про згубність спроб розігрувати українську карту й робити провокаційні заяви, які радують нашого спільного ворога Росію. Акцію «Вісла» засудив польський Сейм, а українці були виселені з етнічних українських територій. Пані Шидло повинна знати ці елементарні політико-історичні істини й не підливати олії у вогонь давно минулих подій.

Єжи Слоневський, аналітик НМФ

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео