Тарас КРЕМІНЬ: Мовний фронт – серед основних

Тарас КРЕМІНЬ: Мовний фронт – серед основних
314187 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мовний фронт  серед основних ліній нашої оборони, екзистенційна основа самобутності, стійкий маркер "свій – чужий" для кожного громадянина

З початком повномасштабного вторгнення російських військових злочинців до України розпочався новий відлік в новітній історії світу. Кожен новий день нашої незламності та боротьби наближає Перемогу світла над темрявою, уособлює неминучу смерть терористичної імперії. 300 днів мужності, віри та неймовірного єднання нації по-новому відкрили Україну людству. Демонструючи героїзм і звитягу, українці переосмислюють свою прадавню історію, правічну культуру, національну ідентичність. Мовний фронт  серед основних ліній нашої оборони, екзистенційна основа самобутності, стійкий маркер "свій  чужий" для кожного громадянина.

 

Читайте також: Контрнаступ мови: як українська відвойовує своє

Мовний фронт серед основних ліній нашої оборони, екзистенційна основа самобутності, стійкий маркер "свій чужий" для кожного громадянина.

Перехід на спілкування українською, як і безпрецедентна підтримка державної мови  рекордна за всі роки незалежності. Українці, відмовившись від мови агресора, навчають українській інших. Мільйони внутрішньо переміщених осіб, закордонні українці, наші друзі по всьому світу надають перевагу мові переможців. Українська на наших вустах  це наша рішуча відповідь кремлівським злочинцям. Українська справді стала  світовою тенденцією. Так, найбільша світова онлайн-платформа для вивчення іноземних мов "Duolingo" після 24 лютого зафіксувала, що українську почали вивчати понад 1,3 мільйона людей по всьому світу, які тим самим висловлюють свою солідарність з українським народом. Говорити українською  означає підтримувати націю мужніх та нескорених. За інформацією цієї онлайн-платформи, українська набрала найбільшої популярності в Аргентині, Японії та В'єтнамі, а також у Німеччині, Польщі та Чехії. Справді, українська мова, як і наше гасло "Слава Україні! Героям Слава!" не знає кордонів.

Українська мова набрала найбільшої популярності в Аргентині, Японії та В'єтнамі, а також у Німеччині, Польщі та Чехії. Справді, українська мова, як і наше гасло "Слава Україні! Героям Слава!" не знає кордонів

Війна прискорила процес дерусифікації громадського простору. Люди, які завжди стояли на сторожі збереження й утвердження української мови,  у наших топонімах. Для прикладу, в Києві вулицю Пушкінську переназвали на честь Євгена Чикаленка, Некрасівська стала вулицею Івана Драча, а Сім’ї Сосніних – академіка Івана Дзюби. Поруч із нами в різних містах України увічнені постаті безстрашних захисників України, дисидентів, дослідників і популяризаторів української мови, письменників, спортсменів, освітян і музикантів. Сьогодні залишки радянської епохи остаточно йдуть у минуле.

Ми дякуємо ЗСУ за кожен день. Відсутність електрики, води, тепла  не привід для зневіри. 300 днів, які ми воюємо з так званою "другою армією світу", показали незбориму силу українського духу, волі та героїзму.

300 днів вільні та нескорені творять майбутнє. Від нашої стійкості залежить майбутнє світу. 

Тримаймо стрій.

Наближаймо Перемогу!

Тарас КРЕМІНЬ

На світлині автор. Спеціально для Еспресо

Про автора. Тарас Кремінь  український політик, науковець, громадський діяч, Уповноважений із захисту державної мови

Теги: Українська мова, Тарас Кремінь,Слово українське безсмертне, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео